Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρούσα και έτοιμη η Θεσσαλονίκη της αντίστασης

Αύριο, στις 7.00 το απόγευμα το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού

  • Τη Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιτόχωρο

Να σταματήσουν τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους που θα πατήσουν και πάλι τις επόμενες μέρες τα χώματά μας, ζητούν δεκάδες φορείς της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας από τους φιλειρηνικούς πολίτες της περιοχής, καλώντας τους να πάρουν μέρος στα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνονται αύριο Σάββατο και την Κυριακή. Το Σάββατο οι φίλοι της Ειρήνης θα συγκεντρωθούν στις 7μμ στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και των φορέων της πόλης. Την Κυριακή οι φορείς της Πιερίας πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιτόχωρο. Στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κομβόι αυτοκινήτων με προορισμό το Λιτόχωρο.

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Λιτόχωρου εκφράζει την αντίθεσή του στην αποβίβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο λιμάνι του Λιτόχωρου και αναγγέλλει ότι θα καλέσει σε κινητοποίηση το λαό στην περίπτωση που οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες αποβιβαστούν στην περιοχή.

Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την Επιτροπή Φορέων ενάντια στον πόλεμο, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχ. Σπυριδάκης, τόνισε ότι «78 μέρες βομβαρδισμών κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας δεν έφτασαν, φαίνεται, για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Τώρα ετοιμάζονται για το νέο πλήγμα προκειμένου να ολοκληρώσουν το έγκλημα».

«Η Θεσσαλονίκη της Αντίστασης, πρόσθεσε, είναι και τώρα παρούσα και έτοιμη να απαντήσει στη ΝΑΤΟική πρόκληση και ν' αντισταθεί στα επιθετικά σχέδια της Νέας Τάξης. Η στάση μας αυτή είναι στάση συνέπειας γιατί η υπόθεση της ειρήνης αφορά όλο το λαό μας, τις σημερινές και μελλοντικές γενιές».

Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, περιλαμβάνονται το ΕΚΘ, ο Δήμος Αγίου Παύλου, η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ, η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Β. Ελλάδας, η ΠΕΑΕΑ, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας. Επίσης το ΠΑΜΕ, το συνδικάτο οικοδόμων, το συνδικάτο δέρματος, το παγκαπνεργατικό σωματείο, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το κλαδικό σωματείο νοσηλευτών ιδιωτικών κλινικών, το σωματείο κλινικής Γαληνός, το σωματείο «Βαλκάν Εξπόρτ», το σωματείο παράνομα απολυμένων της GOOD YEAR, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, σύλλογοι γυναικών κ.λ.π.

Σύσκεψη στο Λιτόχωρο

Στο μεταξύ σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου στο Λιτόχωρο, πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πιερίας. Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Λιτόχωρου, της τοπικής ΕΛΜΕ και της Κίνησης Πρωτοβουλίας Λιτοχωριτών ενάντια στον πόλεμο. Ηδη μεταξύ των φορέων που έχουν αναγγείλει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο περιλαμβάνονται η Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και η Ομοσπονδία Διεθνών Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών.

Σε κάλεσμά τους η Επιτροπή Ειρήνης και οι φορείς της Πιερίας τονίζουν:

«Τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν. Με πρόσχημα την πραγματοποίηση πολυεθνικής άσκησης του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι θα πατήσουν πάλι στα χώματά μας.

Το λιμάνι του Λιτόχωρου θα χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά σαν ορμητήριο θανάτου ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Ολοι μαζί να απαιτήσουμε:

- Καμία νέα διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

- Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι.

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια.

- Να ανακηρυχτεί το Λιτόχωρο και η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου σε ζώνη Ειρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ