Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΡΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τον «Τρομονόμο Νο 2» που ετοιμάστηκε στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής το Δεκέμβρη του 2001, παρέμεινε επί 2 χρόνια «στα συρτάρια» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να ψηφιστεί χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από την κυβέρνηση της ΝΔ κατήγγειλε το ΚΚΕ, που αποχώρησε από τη συζήτηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος δήλωσε ότι φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας με την υιοθέτηση ενός νομοθετήματος που, με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, βάλλει κατά των λαϊκών κινημάτων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Παράλληλα, επισήμανε ότι αποσιωπάται το πραγματικό πρόβλημα των καιρών μας που είναι η κρατική τρομοκρατία, που η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ ασκούν για να πραγματοποιούν επεμβάσεις και να θωρακίζουν την εξουσία τους. Εκανε επίσης λόγο για ένα νόμο που αντιτίθεται ευθέως στα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος. Παράλληλα, σοβαρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νόμου επισημαίνονται και στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Να υποβαθμίσει τους κινδύνους που προκύπτουν από το «τρομονομοθέτημα» επιχείρησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας, μιλώντας για «χρυσή τομή» μεταξύ ασφάλειας και δημοκρατίας. Το νομοθέτημα καταψήφισε τελικά το ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας όμως την κριτική του όχι στις αποφάσεις - πλαίσιο της ΕΕ, αλλά στον «πρόχειρο» τρόπο προσαρμογής του στην ελληνική νομοθεσία από τη ΝΔ, ενώ κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ