Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενδιάμεσα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμη χρονιά η περίφημη «ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική» της Τράπεζας της Ελλάδας έρχεται να μας φτιάξει το κέφι. Τεράστιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν (ξανά) για την ελληνική οικονομία, εφόσον διανοηθεί κανείς ακόμη και να μιλήσει για αύξηση μισθών και συντάξεων!

Σε κάθε περίπτωση, οι συνήθεις εχθροί της ανάπτυξης, δηλαδή οι εργαζόμενοι, πρέπει να παραμείνουν φτωχοί και οι συνταξιούχοι να αντιληφθούν την ανάγκη να συζητηθεί το «ασφαλιστικό», στην κατεύθυνση της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης των εισφορών.

Πάντως, η φετινή εκδοχή της λιτότητας εμπλουτίζεται και με τις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τις παρενέργειές του. Εύφλεκτο το εν λόγω υγρό και φωτιά στα πορτοφόλια μας δηλαδή.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στον δημόσιο τομέα ανήγγειλε χtες ο Γιώργος Αλογοσκούφης προκειμένου να τον καταστήσουν πιο αποτελεσματικό. Πάντως, μην βιαστείτε να χαρείτε για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Ως γνωστόν, τον πρώτο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις τον έχουν οι εισπρακτικές υπηρεσίες μια και εκεί εστιάζεται το μεγάλο ενδιαφέρον για τον «εκσυγχρονισμό των μηχανισμών». Πάνω από όλα τα έσοδα.

ΜΟΛΙΣ 12 ΑΣΧΕΤΕΣ τροπολογίες είχε την «τιμή» να φιλοξενεί χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εταιρίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων που συζητήθηκε! Φαίνεται ότι αυτές οι πρακτικές δεν ξεχνιούνται εύκολα, παρά το νέο ήθος και τα σχετικά «μεγάλα λόγια» της νέας διακυβέρνησης.

Εχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι λένε για το θέμα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (και νυν υπουργοί) της Νέας Δημοκρατίας, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που στηλίτευαν αυτά τα φαινόμενα. Τώρα είναι καλά αυτά τα συστήματα;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ