Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ούτε ένα φύλλο «Ριζοσπάστη» δεν περίσσεψε!

Διατέθηκαν 5.000 φύλλα του «Ρ» μόνο στους τέσσερις νομούς!

Ούτε ένα φύλλο του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος δεν περίσσεψε από την εξόρμηση της Κυριακής στη Θεσσαλία. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην περιοχή, εξαντλήθηκαν και τα 5.000 φύλλα που ήταν το συνολικό πλάνο και στους τέσσερις νομούς, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο - πάνω από το διπλάσιο - σε σχέση με τις προηγούμενες εξορμήσεις του κυριακάτικου «Ριζοσπάστη». Γεγονός το οποίο αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ» και στη Θεσσαλία, έτσι ώστε να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το 60% των φύλλων «έφυγε» στα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας - «μπήκε», κυρίως, δηλαδή, σ' εργατικά σπίτια - και το 40% στην ύπαιθρο.

Από το πρωί της Κυριακής τα «συνεργεία» των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα για τη μεγάλη μέρα της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη», με τις Θέσεις για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκροτημένα και οργανωμένα «ξεχύθηκαν» στις λαϊκές γειτονιές των πόλεων, στα στέκια της νεολαίας, στα χωριά της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι γύρισαν σπίτι το σπίτι για να φτάσουν οι Θέσεις για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η εξόρμηση του «Ρ» αποτέλεσε ένα μεγάλο «βήμα» πολιτικής δουλιάς, επαφής και συζήτησης για τις Θέσεις του ΚΚΕ ενόψει και του συνεδρίου με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, τους νέους, τους συνταξιούχους, που με μεγάλη προθυμία έπαιρναν την εφημερίδα, δείχνοντας την ικανοποίησή τους για τη συνεχή και ακατάπαυστη δράση του ΚΚΕ, όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων τους, αλλά και για την προοπτική διεξόδου που καταδεικνύει με τις προτάσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα εξαντλήθηκαν και τα 2.250 φύλλα που ήταν το πλάνο των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στο νομό. Ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τονίζει πως «η μεγάλη επιτυχία της πανεξόρμησης, μία βδομάδα μετά, μάλιστα, από το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, δείχνει τη λαϊκή απήχηση και την αποδοχή που συναντούν οι θέσεις του». Προσθέτει πως «το γεγονός ότι δεν περίσσεψε ούτε ένα φύλλο ενθαρρύνει ιδιαίτερα και τους κομμουνιστές να εντείνουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους ενόψει και του 17ου Συνεδρίου, εκλαϊκεύοντας τις Θέσεις του Κόμματος στους ανθρώπους του μόχθου, τους οποίους καλούμε να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο».

Η Ελένη Κατρακούρη, σπουδάστρια στο ΤΕΙ Λάρισας, συμμετείχε σ' ένα από τα «συνεργεία» της ΚΝΕ που είχαν «χρεωθεί» την εξόρμηση στη συνοικία «Ταμπάκικα», όπου διατέθηκαν και τα 100 φύλλα τα οποία είχαν μαζί τους, ενώ στις προηγούμενες εξορμήσεις «έφευγαν» περίπου 30. Μεταφέροντας την εμπειρία της στο «Ριζοσπάστη», μιλάει για «τη θερμή υποδοχή που συνάντησαν από τους ανθρώπους αυτής της λαϊκής γειτονιάς, οι οποίοι πρόθυμα και πρόσχαρα άνοιγαν στους κομμουνιστές τις πόρτες των σπιτιών τους. Κι αυτό όχι μόνο για να πάρουν την εφημερίδα, αλλά και για να μιλήσουν μαζί μας για τα προβλήματά τους και τις θέσεις του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ