Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η κινητοποίηση

Από τις γειτονιές της Πάτρας, της Καλαμάτας, ολόκληρου του Μοριά, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά μέχρι τα εργοστάσια, τα γιαπιά και τους χώρους δουλιάς και από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ έως τα σχολεία, ο «Ριζοσπάστης» και οι Θέσεις του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο έγιναν θέμα συζήτησης.

Ο καρπός της πρωτοφανούς κινητοποίησης από εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλους και οπαδούς του Κόμματος για τη διακίνηση του «Ρ», ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής αρκετές οργανώσεις να πιάσουν τους φιλόδοξους στόχους τους για την κάλυψη του πλάνου και άλλες να βρίσκονται... μια ανάσα. Περισσότερα από 6.500 φύλλα διακινήθηκαν Κυριακή και Δευτέρα και ο στόχος για την κάλυψη των 7.000 φύλλων είναι προ των πυλών.

Στην Αχαΐα, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, γέμισαν οι εργατογειτονιές της Πάτρας, τα χωριά της υπαίθρου, χώροι δουλιάς όπως τα νοσοκομεία και ο επισιτισμός με κομμουνιστές, φίλους και οπαδούς του Κόμματος που διακίνησαν το «Ρ» και τις Θέσεις του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο. Το μεσημέρι, η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, έστησε το πρώτο γλέντι στα Ταμπάχανα για το πλάνο που καλύφθηκε. Το απόγευμα, η Εργατική Αχτίδα είχε ήδη καλύψει το πλάνο των 700 φύλλων με πρώτη την ΚΟΒ της Υγείας με 160 φύλλα. Αμέσως πάρθηκαν «έκτακτα μέτρα», καθώς εν ευθέτω χρόνω χορηγήθηκε ενίσχυση φύλλων από άλλες αχτίδες ώστε η εξόρμηση να συνεχιστεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς και προχτές στους χώρους δουλιάς με τη συμβολή της ΚΝΕ να είναι καταλυτική.

«Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η εξόρμηση της ΝΕ για τη διάδοση των θέσεων του 17ου Συνεδρίου αποτελεί πραγματικό εφαλτήριο για τη δουλιά μας μπροστά στο συνέδριο», αναφέρει στο «Ρ» η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του ΝΓ Αχαΐας του ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Συνεχίζουμε και αυτή τη βδομάδα. Μελετάμε τις θέσεις και ανοίγουμε το διάλογο μέσα στις οργανώσεις αλλά και με φίλους, οπαδούς, συνεργαζόμενους. Ωστε όλοι και όλες αφού ξεπεράσουμε καθυστερήσεις και αδυναμίες να έχουμε τα δική μας συμβολή για ισχυρό ΚΚΕ, για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό».

Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο στα Νοσοκομεία «409» και «Αγιος Ανδρέας» όπου οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος τα «χτένισαν» και εισέβαλαν παντού με το «Ρ» και τις Θέσεις του 17ου Συνεδρίου. «Γιατί είστε τόσοι πολλοί σήμερα;». «Βγήκαμε να μιλήσουμε στους εργαζόμενους, για τις Θέσεις, για το Συνέδριό μας...». Θαρρετή δουλιά από τους κομμουνιστές, θαρρετό άνοιγμα. «Να διαβάσετε τις Θέσεις του ΚΚΕ για το Συνέδριο παιδιά. Και οι άλλοι κάνουν συνέδρια, αλλά είναι το ίδιο; Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας. Θα περάσουμε πάλι...».

Ανάλογη επιτυχία σε ό,τι αφορά την κάλυψη του πλάνου και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

«Στη Μεσσηνία, ο στόχος της ΚΟ για 1.000 φύλλα έχει ήδη επιτευχθεί» μας ενημερώνει η Γιώτα Τσιπιανίτη, μέλος του ΝΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. «Τώρα παλεύουμε για τη σαφή υπερκάλυψή του. Απομένει μια τεράστια δουλιά αξιοποίησης των Θέσεων, μελέτης και διαλόγου με τους εργαζόμενους, με τους οποίους κι ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί τους για να συζητήσουμε κυρίως τις παρατηρήσεις τους. Ξεχώρισε η δουλιά προετοιμασίας με μολύβι και χαρτί που έκαναν ορισμένες ΚΟΒ, ιδιαίτερα από την Αχτίδα της Καλαμάτας, όπως οι ΚΟΒ της Μεσσήνης και οι δύο συνοικιακές οργανώσεις (Νοτιοδυτική, Κεντροανατολική). Πολύ θετικό ήταν το αποτέλεσμα στο Πεταλίδι, στη γραμμή του τρένου και στη Μάνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ