Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σύντροφοι της ΚΕ και του ΠΓ,

Αυτή τη στιγμή προέχει η μελέτη στα κοινωνικά φαινόμενα της χώρας μας. Ο δρόμος προς το 17ο Συνέδριο, πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης στις σύγχρονες συνθήκες ζωής και απαιτήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικό παγκόσμιο βάρος στο φραγμό της πολεμικής υστερίας των μιλιταριστών του ιμπεριαλισμού και στο όργιο εκμετάλλευσης των λαών. Και κυρίως «με αρετή και τόλμη» στην ευθύνη συμπόρευσης όλου του εργαζόμενου λαού, της αγροτιάς και όλων των καταπιεζομένων, ανεξάρτητα από αντιλήψεις για την κατοχύρωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας τα επιστημονικά επιτεύγματα βρήκαν έδαφος ύστερα από τη μελέτη των αιώνων από την παρουσία του ανθρώπου.

Η έρευνα του Γαλιλαίου στα φυσικά φαινόμενα αντιμετώπισε τις διώξεις από τους σκοταδιστές καθολικούς, γιατί άνοιξε το δρόμο στην αλήθεια.

Η Μαρξιστική επιστημονική κοσμοθεωρία ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης ουσιαστικής μελέτης της πορείας της ανθρωπότητας: Από τη Μητριαρχία, τα πατριαρχικά μοναρχικά καθεστώτα, την ειδωλολατρία, τη δουλεία, τη φεουδαρχία, την Κοτζαμπάσικη Κολιγιά και όλα τα μυθολογικά ρεύματα αποπροσανατολισμού του εργαζόμενου λαού. Κατοχύρωσε επιστημονικά ταξικά τον εργαζόμενο λαό σαν την πηγή παραγωγής του εθνικού εισοδήματος! Με την κορυφαία Οκτωβριανή Επανάσταση που σάλπισε επιστημονικά σ' όλους τους λαούς της Γης.

Η έπαρση στις επιτεύξεις της ΕΣΣΔ και τις Λαϊκές Δημοκρατίες δημιούργησε επανάπαυση στον αστικό κίνδυνο που μπήκε επικεφαλής μεθοδευμένα στην ηγεσία του Κόμματος και αποδιοργάνωσε τα κομμουνιστικά κόμματα παγκόσμια.

Η επανάπαυση στη μεθοδευμένη (ουτοπική τσιτατολογία ) και η προσωπολατρία αφαίρεσαν από τα επιστημονικά στελέχη την επαγρύπνηση και τη μελέτη στις νέες νομοτελειακές μορφές διακυβέρνησης και κατοχύρωσης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Με συνέπεια να αλωνίζουν οι εκπρόσωποι της αστικής νεοτσαριστικής τάξης (Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ, Γκορμπατσόφ με τα επιτελεία τους), εδραίωσαν τις νεοκαπιταλιστικές μορφές διακυβέρνησης, εκμεταλλεύτηκαν το φαινόμενο άγνοιας του λαού και εδραιώθηκαν με αντικομμουνιστικό μίσος (όπως με το θράσος του Γκορμπατσόφ στο δράμα του).

Με βάση αυτή την πείρα, αντί να κάνουμε ουσιαστική μελέτη και εκτίμηση αυτών των φαινομένων, συνεχίζουμε να τα αποδίδουμε «στον αναθεωρητισμό» και να δημιουργούμε υποκειμενικά ερωτήματα στον εργαζόμενο λαό και να απέχει από τα συνταγματικά ταξικά του δικαιώματα με ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του ΚΚΕ.

Η ΚΕ έχοντας άγνοια στις αρνητικές διεργασίες, ζητούσε από τα μέλη, οπαδούς και φίλους να διαβάσουν τα βιβλία του Γκορμπατσόφ και του Μπρέζνιεφ. Δείγμα ότι και σε μας αλώνιζαν οι αστοί.

Σύντροφοι, το 1821 οι αγωνιστές κατοχύρωσαν την Εθνική Ανεξαρτησία και το Σύνταγμα το οποίο παρέχει το δικαίωμα στον εργαζόμενο λαό να αποχτήσει εκλογικά το δικαίωμα διακυβέρνησης της χώρας. Από την εθνική μας ανεξαρτησία (κοτζαμπάσηδες και οι ξένοι σύμβουλοι οδήγησαν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Το ίδιο έκαναν και οι Αγγλοι το 1943, το Δεκέμβρη του 1944 και το 1946 - 49 Αγγλοι και Αμερικάνοι. Εξοντώθηκαν τα παιδιά του λαού, ό,τι καλύτερο σήκωσε το βάρος του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα '41-'49. Αυτές οι πλευρές σημείωσαν έντονες πληγές και ερωτηματικά στο λαό μας. Ομως, παρ' όλους τους διωγμούς ο λαός μας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, μετά την εθνική ανεξαρτησία, συσπειρωμένος έφερε 75 έδρες στη Βουλή, έγινε αντιπολίτευση. Αυτές οι καταχτήσεις απαιτούν μελέτη και προβληματισμό, απαιτούν φαντασία και θαρραλέα κοινωνική παρέμβαση στα παραγωγικά και ωφέλημα κοινωνικά στρώματα, αντλώντας δύναμη.

Οι Θέσεις για το 17ο Συνέδριο

Δεν αλλάζουν σε θεωρητικό επίπεδο, διαπιστώσεων και κριτικής, πάνω στους στόχους του Κόμματος στα 81 χρόνια από την ίδρυσή του με μόνη διαφορά πως τα προβλήματα του λαού πολλαπλασιάζονται χωρίς λύση. 183 χρόνια οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις έχοντας εξαρτήσει το λαό διαχειρίζονται το εθνικό εισόδημα.

Οι παρεμβάσεις μας δε βρίσκουν ανταπόκριση με εξαίρεση την οικουμενική κυβέρνηση που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο και το ξεσκέπασμα των μεσαζόντων στην αγορά του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι μορφές εξάρτησης: Πολιτικά και οικονομικά στις τελευταίες εθνικές εκλογές έδωσαν στις αστικές δυνάμεις πάνω από 80%. Από καθαρή αδυναμία να περάσουμε τις θέσεις μας στα συνδικάτα και στους διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς, αποχωρούμε με επικίνδυνες συνέπειες γενικότερα στην εθνική παρουσία.

Ο Λένιν στην «Παιδική Αρρώστια» σελ. 8-10 χαρακτήριζε φούσκες τις θεωρητικολογίες. Δεν είναι κόπος να ρίξουμε μια ματιά.

Τα τελευταία άρθρα μελών του ΠΓ περιγράφουν με πολλή πίκρα, ιδιαίτερα για τις οργανωτικές αδυναμίες, την έλλειψη πείρας των στελεχών και μελών των κομματικών οργανώσεων, τη δυσκολία επαφής με το λαό και την αδυναμία ανταπόκρισης στα κομματικά καθήκοντα.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι ο άνθρωπος δεν είναι κουρδιστό παιχνίδι. Θετικό είναι το ότι ζητάμε τη βοήθεια στους στόχους μας για το άνοιγμα του δρόμου οικοδόμησης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είναι αναγκαίο να γίνει αναφορά στις συνέπειες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών που ζητάει ο λαός.

Αδυναμία να ανοιχτούμε στην εκτίμηση των κοινωνικών φαινομένων για να χαράξουμε πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις διαφοροποιήσεις και σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις. Συνεχίζουμε να φιλολογούμε, διατυπώνοντας διαδικασίες που αντικειμενικά δε δομούν. Μιλάμε για το λαό, τη συμμαχία, το σοσιαλισμό.

Σύντροφοι, αυτές οι Θέσεις απαιτούν ουσιαστικό διάλογο κατανόησης πρώτα από την ΚΕ, για να πείσουμε με διαλεχτικά επιχειρήματα τις κοινωνικές δυνάμεις, για να συσπειρωθούν στη διεκδίκηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στη δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος, για να αλλάξει ο συσχετισμός της εκλογικές δύναμης και η διακυβέρνηση της χώρας μας.

Ας δούμε τις ευθύνες μας χωρίς ουτοπικούς φανατισμούς

Λάμπης Αλεξανδρόπουλος

Πρόεδρος της ΝΕ της ΠΕΑΕΑ

Πύργος Ηλείας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, να συνενωθούν σε έναν ενιαίο πανελλαδικό αγώνα(2022-09-13 00:00:00.0)
Τα δικά μας αιτήματα(2001-09-11 00:00:00.0)
"Ισχυρή" Ελλάδα της υποτέλειας(1998-07-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1995-04-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1995-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ