Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια αποκαλυπτική ΝΑΤΟική έκθεση

Μπορεί να έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τους απάνθρωπους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αλλά θα θυμάστε, ασφαλώς, τον απερίγραπτο εκείνον τύπο, που έπαιζε το ρόλο του εκπροσώπου Τύπου της «συμμαχίας» και συχνά - πυκνά αναφερόταν στις στρατιωτικές επιτυχίες των ΝΑΤΟικών αεροπόρων, στα «έξυπνα όπλα», στις επεμβάσεις «χειρουργικού τύπου», κλπ., όπως και στην ιδιαίτερη προσοχή, που επιδείκνυε το ΝΑΤΟ στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών στον άμαχο πληθυσμό.

Ε, λοιπόν, όλα ήταν φούμαρα και αισχρές υποκρισίες. Και, βέβαια, όλοι το ξέραμε, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται το γεγονός και από τις ίδιες τις ΝΑΤΟικές εκθέσεις. Μια τέτοια έκθεση δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από αμερικανικό περιοδικό και περιέχει δυο αποκαλυπτικές εκτιμήσεις: Πρώτον, ο τελικός απολογισμός των στρατιωτικών στόχων, που επλήγησαν, ήταν μικρότερος του 10% αυτών, που ανακοίνωναν θριαμβολογούντες οι ΝΑΤΟικοί. Δεύτερον, η τελική συμφωνία, στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, έγινε δυνατή, μόνο και μόνο, επειδή βομβαρδίζονταν οι άμαχοι, οικονομικοί και πολιτικοί στόχοι και εγκαταστάσεις, όπως γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια, κλπ. Ολα όσα, δηλαδή, απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις να βομβαρδιστούν. Διπλά και τριπλά εγκληματίες και διεθνείς τρομοκράτες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους, όπως οι εκθέσεις τους ομολογούν.

Περιττό, βέβαια, να σημειώσουμε πως η ηγεσία του ΝΑΤΟ έδωσε μάχη, για να μη δημοσιοποιηθεί η προαναφερόμενη έκθεση. Οπως και το γεγονός, πως ακόμη και όταν είδε το φως της δημοσιότητας, «θάφτηκε» από τη μεγάλη πλειοψηφία των δυτικών ΜΜΕ. Προφανώς, θεωρήθηκε ακατάλληλη για τους κοινούς θνητούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ