Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Σε τρία μέρη ταυτοχρόνως διεξαγόταν η ΚΠΕ του Συνασπισμού. Στην κυρίως αίθουσα του «Τιτάνια», στους διαδρόμους και στα ΜΜΕ. Ειδικά στους διαδρόμους, συζητήθηκαν τα πάντα, η μόδα, το Χρηματιστήριο, οι διακοπές, εκτός από τις ...θέσεις του κόμματος.

***

Ηταν τόσο το ενδιαφέρον των μελών της ΚΠΕ, που το προεδρείο με το ζόρι τα κρατούσε για τις ψηφοφορίες. Ανανεωτικές πρακτικές και διαδικασίες. Οφείλουμε, ωστόσο, να ομολογήσουμε πως δύο φορές συνελήφθησαν άπαντες στις θέσεις τους. Στην ομιλία της Μ. Δαμανάκη και στο κλείσιμο του προέδρου.

***

Μαρία Δαμανάκη: Το άκρον άωτον της ...συνέπειας. Στις 2 διερρήγνυε τα ιμάτιά της για τις ευθύνες της ηγεσίας και στις 2.15, από το βήμα της ΚΠΕ, δήλωνε πως δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά αποκατάστασης της ηρεμίας.

***

Το αίτημά της να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας έγινε αμέσως δεκτό. Εξάλλου, ο Συνασπισμός έχει μια ευαισθησία στο θέμα των ...μειονοτήτων. Μέχρι και το ΝΑΤΟ ανέχτηκε, όταν «υπεράσπιζε» τη μειονότητα του Κοσσόβου.

***

Πάντως, ήταν δικαιολογημένη η πίκρα του Ν. Κωνσταντόπουλου. Τόση προσπάθεια κατέβαλε να παρουσιάσει ένα καθόλα εκσυγχρονιστικό, ανανεωτικό, φιλοευρωπαϊκό προσχέδιο θέσεων και να μην του το αναγνωρίσει ο Παπαγιαννάκης, η Δαμανάκη και οι λοιποί εντός των τειχών εκσυγχρονιστές;

***

...Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μαρία Δαμανάκη διέκοψε την ομιλία της για να τον ρωτήσει: «Γιατί αναστενάζεις πρόεδρε, δεν καταλαβαίνω». Τσ, τσ, τσ, ας είναι καλά το «αριστερό ρεύμα» που έδειξε μια κατανόηση.

***

«Δε διαγράψαμε εμείς τον Ανδρουλάκη. Αυτοί που τον διέγραψαν ακολουθούν τώρα τα βήματά του». Λαφαζάνης προς Δαμανάκη. Αχ, που 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.

***

«Δε θα νοικιάσουμε διαμέρισμα σε πολυκατοικίες άλλων», δήλωνε με στόμφο ο Ν. Μπίστης. Σαφώς και όχι. Τέτοιες υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο ΠΑΣΟΚ, θα ήταν αχαριστία να τους ζητήσει και νοίκι.

***

Ενας, όμως, εκ των «αριστερών» του ΣΥΝ ζήτησε πνευματικά δικαιώματα. Το κείμενο θέσεων, λέει, που κατέθεσε στην ΚΠΕ ο Δ. Σουλιώτης, ήταν συλλογική δουλιά και δε δικαιούται να το καταθέτει εξ ονόματός του. Τι να πουν κι αυτοί οι έρμοι οι ΠΑΣΟΚοι, που βλέπουν τα κείμενά τους να αναπαράγονται συνεχώς, από κάποιους, κάπου στην Κουμουνδούρου και να πλασάρονται μετά «ανανεωμένα».

***

Πάντως, σε ένα πράγμα συμφώνησαν όλοι. Κι αυτοί που έμειναν, κι αυτοί που έφυγαν. Στους επιθετικούς προσδιορισμούς που αφορούν στο ΚΚΕ. Ξέρετε τώρα, νεοεθνικιστικό, λαϊκίστικο, δογματικό, σεχταριστικό κλπ. Κάτι είναι κι αυτό, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν (2001-10-23 00:00:00.0)
Μεγαλώνουν τα εσωκομματικά προβλήματα (2001-03-02 00:00:00.0)
Νηνεμία πριν την καταιγίδα (2000-04-26 00:00:00.0)
«Τρικυμία εν κρανίω...» (2000-04-25 00:00:00.0)
"Κριτική επί των παραλλαγών" και "κεντροαριστερή" ΣΥΝεργασία (1998-01-27 00:00:00.0)
Στα "στενάχωρα" με το νέο χρόνο (1998-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ