Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε κατά στελέχους της ΚΝΕ στην Πάτρα. Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα αστυνομικά όργανα (ο υπηρεσιακός αριθμός του ενός ήταν 257997), που εκτελούσαν πεζή περιπολία στην πλατεία Γεωργίου, ζήτησαν εξακρίβωση στοιχείων από έναν νεολαίο, στέλεχος της ΚΝΕ, ο οποίος περίμενε στη στάση του λεωφορείου μαζί με πολλούς άλλους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η εξακρίβωση έγινε καθώς ο νέος κομμουνιστής κρίθηκε «ύποπτος λόγω εμφανίσεως». Τα αστυνομικά όργανα προχώρησαν στην εξακρίβωση στοιχείων του νεολαίου και τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο ψάχνοντας και το σακίδιό του, στο οποίο υπήρχε έντυπο υλικό της Οργάνωσης. Οταν εκείνος, μετά τον έλεγχο, ζήτησε να μάθει το λόγο της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών, εκείνοι του συμπεριφέρθηκαν σκαιά και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια για να «ελεγχθεί αν έχει ποινικό μητρώο», απαγορεύοντάς του, μάλιστα, να έρθει σε οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιον από το σπίτι ή το κόμμα του.

Το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, η οποία σημειώνει πως «η νέα πρόκληση είναι συνέχεια πολιτικών διώξεων των συνδικαλιστών, των αγροτών της Αιγιάλειας, των αγωνιστών της ειρήνης, των εκπαιδευτικών και άλλων εκλεγμένων σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ερχεται λίγες μέρες πριν τη νέα κινητοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος στον Αραξο. Εχει στόχο να τρομοκρατήσει και να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Καθοδηγείται από την κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, τη συναίνεση του ΣΥΝ και τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Αμερικάνων, οι οποίοι βαφτίζουν τρομοκράτες το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα». Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ τονίζει ότι «τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό. Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα. Τους καλεί, τέλος, να αντισταθούν με κάθε τρόπο, να πάρουν μέρος μαζικά στους αγώνες κατά της πολιτικής των μονοπωλίων και της νέας βάρβαρης τάξης του ιμπεριαλισμού, στηρίζοντας την υπόθεση της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ