Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Βιομηχανία» δικών Γιαννόπουλου

Mία ακόμα από τις γνωστές αγωγές εκδικάζεται μεθαύριο, κατά της Λ. Κανέλλη  και του Γ. Μανδίκου για δημοσίευμα στο περιοδικό «ΝΕΜΕΣΙΣ»

Μία ακόμα αγωγή του Ε. Γιαννόπουλου, αυτή τη φορά σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, εκδικάζεται μεθαύριο Πέμπτη 18.5.2000 και ώρα 5 το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Με την αγωγή αυτή - που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως υπουργός Δικαιοσύνης - ο βουλευτής, πλέον, του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλος απαιτεί να του πληρωθεί το ποσό των... 490 εκατομμυρίων δραχμών για συκοφαντική δήθεν δυσφήμισή του με δημοσίευμα του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ» που εκδίδει η Λ. Κανέλλη.

Συγκεκριμένα, ο Ε. Γιαννόπουλος επικαλείται δημοσίευμα τού Νοεμβρίου 1999, στο οποίο η γνωστή δημοσιογράφος παρέθεσε όσα αποκαλυπτικά στοιχεία προέκυψαν για την κατοχική και μετακατοχική δράση του τότε υπουργού του ΠΑΣΟΚ όπως προβάλλονται και μέσα από το βιβλίο Γιώργου Μανδίκου - σε βάρος του οποίου επίσης, έχει καταθέσει αγωγή ο Ε. Γιαννόπουλος η οποία και συνεκδικάζεται - με τον τίτλο: «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ». Ως γνωστόν, προσφυγή του Ε. Γιαννόπουλου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας του συγκεκριμένου βιβλίου απορρίφθηκε ως νομικά αβάσιμη και το βιβλίο κυκλοφορεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο Ε. Γιαννόπουλος, εκτός της αγωγής, έχει καταθέσει και μήνυση κατά της Λ. Κανέλλη για το ίδιο δημοσίευμα. Ενώ δύο ακόμα αγωγές και μηνύσεις έχει υποβάλει ο ίδιος κατά του «Ριζοσπάστη» για δημοσιεύματα - ρεπορτάζ που παρουσίασε η εφημερίδα μας με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν με τη γνωστή δίκη Κατριβάνου και τις ερωτήσεις και καταθέσεις εγγράφων από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου για την κατοχική και μετακατοχική δράση του Β. Γιαννόπουλου. Με τον ισχυρισμό ότι, τάχα, όσα δημοσιεύτηκαν, σχετικά, είναι συκοφαντικά για τον ίδιο, ο Ε. Γιαννόπουλος διεκδικεί από το την εφημερίδα μας ποσά πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών σαν αποζημίωση για ηθική βλάβη!

Ολη αυτή η «βιομηχανία» αγωγών και μηνύσεων του Γιαννόπουλου, η οποία συνάντησε και συναντά τη γενική κατακραυγή, ουσιαστικά, δεν έχει άλλο σκοπό παρά να φιμώσει την πολιτική κριτική και κάθε ενοχλητική φωνή για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ