Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Ενδιαφέρονται για την καθαρότητά μας»!

Στην παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανάμεσα στα άλλα, και σε σχέση με τα ζητήματα που προκύπτουν από τις εκλογές, τόνισε ότι πρέπει να συζητάμε και να ανησυχούμε για το πώς πάει το μαζικό κίνημα, οι αγώνες. Ποια είναι η κατάσταση στο εργατικό κίνημα και πώς προχωράει η συσπείρωση η αγωνιστική στην εργατική τάξη. Να ανησυχούμε γιατί περνάει το δίλημμα. Και γιατί, σε μια περίοδο με οξυμένα προβλήματα, δύο αστικά πολιτικά κόμματα πήραν αυτά τα ψηλά ποσοστά. Επισήμανε, πάντως, ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά, αισθάνονται ανησυχία και προσπαθούν να αντιστοιχίσουν την κοινωνική πολιτική συμπεριφορά με τα εκλογικά τους ποσοστά.

Αναφερόμενη στην κομματική δραστηριότητα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στα κυριότερα ζητήματα και, χωρίς καμιά εκλογικίστικη αντίληψη, να ανεβάζουμε την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

Τέλος, με αφορμή τα σχετικά με τη θρησκεία, η Αλ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι προσπαθούν να οδηγήσουν το λαό σε αντιπαράθεση στη βάση της θρησκείας. Οσο μας αφορά, είπε, μας κατηγορούν ότι είμαστε άθεοι, ενώ όταν βάζουμε υποψήφιους θρησκευόμενους μάς κατηγορούν πάλι! Ενδιαφέρονται για την καθαρότητά μας, σχολίασε χιουμοριστικά, για να προσθέσει: Στην πραγματικότητα, απλώς θέλουν να παρεμποδίσουν το Μέτωπο, να απομονώσουν το Κόμμα μας από το λαό.

Τις εργασίες της Ολομέλειας της ΚΟΘ, όπου την εισήγηση έκανε ο Χρ. Κόφας, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν και οι: Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ