Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣH «DYNAMIC MIX»
Πέπλο σιωπής...

Πέπλο σιωπής καλύπτει την επιχείρηση μεταφοράς και εγκατάστασης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της μεγάλης κλίμακας άσκησης «Dynamic Mix» και ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι προπαρασκευαστικές κινήσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς που θα επανδρώσουν το τμήμα ενημέρωσης, Ελληνες και ξένοι, θα αναλάβουν υπηρεσία μετά την έναρξη της άσκησης, γύρω στις 25 του Μάη. Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 20 του Μάη έως τις 10 του Ιούνη και μόνο στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να «δράσουν» περίπου 7.000 Αμερικανοί και Γερμανοί στρατιώτες.

Από τις 8 του μήνα ξεκίνησαν οι αφίξεις και ήδη με 4 πλοία έχουν μεταφερθεί τα οπλικά αντιαεροπορικά συστήματα που θα εγκαταστήσουν οι Γερμανοί στο Αγγελοχώρι και το Χορτιάτη, αλλά και τα οπλικά συστήματα που θα χειριστούν οι Αμερικανοί στην περιοχή του Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή και τον Ευαγγελισμό. Ταυτόχρονα, αεροπορικώς έχουν έρθει οι πρώτοι 1.000 στρατιώτες, ενώ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχουν σταθμεύσει πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

Στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων έχουν τεθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού, που έχουν αναλάβει την «προστασία» τους από το λαό, ο οποίος αντιδρά στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε απέραντο πεδίο άσκησης και βολής των φονικών στρατευμάτων. Από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ φυλάσσονται όλα τα περάσματα προς τα πεδία των ασκήσεων που δεν είναι περιφραγμένες στρατιωτικές βάσεις.

Και καθημερινά, διάφορες πηγές ενισχύουν τους φόβους των κατοίκων, κυρίως της Επαρχίας Λαγκαδά αλλά και της Ανατολικής Υπαίθρου, πως η διεξαγωγή της άσκησης είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσει μονιμότερη εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Μάλιστα στην περιοχή Ασκού - Προφήτη, διαμερισματικοί σύμβουλοι δηλώνουν πως η νέα απαλλοτρίωση αγροτικών εκτάσεων, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στην περιοχή, συνδέεται άμεσα με αυτούς τους σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ