Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ορκος αντιπολεμικής πάλης

Πορείες Ειρήνης την Κυριακή σε Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα. Τη σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη οι φιλειρηνιστές της Λάρισας

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της Λάρισας κατά της εγκατάστασης του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου
Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων της Λάρισας κατά της εγκατάστασης του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου
Μήνυμα αντιιμπεριαλιστικής πάλης έστειλαν οι φιλειρηνιστές των Τρικάλων, της Μαγνησίας και της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στις πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις, που έγιναν στα πλαίσια του 22ου Δεκαημέρου Ειρήνης και κορυφώθηκαν με Πορείες Ειρήνης την Κυριακή. Βαδίζοντας στα «βήματα» του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ορκίστηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Οι Θεσσαλοί αγωνιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της πολεμοκάπηλης άσκησης του ΝΑΤΟ, «Dynamic mix 2000», που διοργανώνεται από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στον Τύρναβο, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη για να «ξηλωθεί» το Στρατηγείο του θανάτου από την περιοχή και τη χώρα.

Τη σκυτάλη των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων θα πάρουν την Πέμπτη οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, συμμετέχοντας στην Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από τη Γιάννουλη και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει φιλειρηνική εκδήλωση.

Στα Τρίκαλα

Στα βήματα της ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής πάλης πορεύτηκαν οι φιλειρηνιστές των Τρικάλων, διαδηλώνοντας την καταδίκη τους στη βάρβαρη Νέα Τάξη Πραγμάτων του ΝΑΤΟ και στα πολεμοκάπηλα σχέδιά της σε βάρος των λαών της περιοχής, στην πραγμάτωση των οποίων συμβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία έγινε στα πλαίσια των πολύμορφων φιλειρηνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νομό, τις οποίες διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς.

Με σημείο εκκίνησης την Καλαμπάκα, οι ειρηνοδρόμοι των Τρικάλων, μικροί και μεγάλοι, κρατώντας σημαίες, πανό, πικέτες, βροντοφώναζαν αντιπολεμικά συνθήματα κατά του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, της άσκησης «Dynamic mix», των Στρατηγείων του ΝΑΤΟ. Διανύοντας 22 χιλιόμετρα κατέληξαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου ακολούθησε φιλειρηνική εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Λάζο.

Στη Μαγνησία

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων διατράνωσαν και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή τους στην Πορεία Ειρήνης, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι πολύμορφες αντιπολεμικές εκδηλώσεις στο νομό, που διοργάνωσαν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού.

Η Πορεία Ειρήνης ξεκίνησε από την πλατεία Ανακασιάς Ιωλκού, όπου μίλησε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης, απηύθυνε χαιρετισμό η δήμαρχος Ιωλκού Βασιλική Σταυροπούλου, έγιναν απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια οι φιλειρηνιστές, με παλμό και μαχητικότητα, πραγματοποίησαν την πορεία, η οποία κατέληξε στην Παραλία του Βόλου. Με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που φώναζαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην άσκηση «Dynamic mix», για τη διεξαγωγή της οποίας θα χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου θα αποβιβαστούν τα τουρκικά και άλλα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη.

Στη φιλειρηνική εκδήλωση που έγινε στην Παραλία, μίλησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Χάρης Ρούσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κ. Θώμος και χαιρέτισε η Ειρήνη Γερογιάννη, εκπρόσωπος της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη».

Στην Καρδίτσα

Την υπόσχεση ότι δε θα σταματήσουν ούτε στιγμή ν' αγωνίζονται για την Ειρήνη έδωσαν και οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας, δίνοντας το «παρών» τους στην πορεία που έγινε. Ξεκινώντας από το «Δέλτα» Καρδίτσας, οι ειρηνοδρόμοι πορεύτηκαν στα βήματα της αταλάντευτης αντιιμπεριαλιστικής πάλης, καταδικάζοντας τα πολεμοκάπηλα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων σε βάρος των λαών της περιοχής. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πλαστήρα της Καρδίτσας, όπου έγινε φιλειρηνική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας Γ. Χανζοπλάκης και μίλησαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κ. Μακρής και η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Φωτεινή Καραχάλια. Στην Πορεία Ειρήνης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος και πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ