Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κόντρα ...«φεουδαρχών» με κοινές πολιτικές αφετηρίες και στόχους χτες στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση με αντικείμενο τη δημόσια διοίκηση. Τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συμφωνία τους σε ένα «μικρό» και «επιτελικό» κράτος το οποίο θα ασκεί πολιτική ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Κ. Καραμανλή ο οποίος χαρακτήρισε τον δημόσιο τομέα «αγκάθι στην επιχειρηματικότητα» καθώς και του Γ. Παπανδρέου ο οποίος δήλωσε πολέμιος του «άκρατου κρατισμού». Φυσικά δεν έλειψαν οι δικομματικές «κορόνες» και οι αλληλοκατηγορίες για κομματισμό, αδιαφάνεια και διαφθορά στη δημόσια διοίκηση.

Την κοινή θέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «εκσυγχρονισμό» της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές, επισήμανε στην παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ενώ χαρακτήρισε τους υψωμένους τόνους, καυγά για τη «διανομή της λείας του κράτους», ενώ «στις βασικές επιλογές υπάρχει απόλυτη συμφωνία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, χαρακτήρισε την έλλειψη τεχνικού εκσυγχρονισμού της διοίκησης ως πηγή προβλημάτων ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ