Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Χέρι - χέρι»

Είδαμε χτες πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθούν να βρουν πτυχές και ανθυπολεπτομέρειες χειρισμών στην εξωτερική πολιτική για να αντιπαρατεθούν.

Πτυχές και ανθυπολεπτομέρειες! Γιατί στα βασικά και τα μεγάλα, όχι μόνο συμφωνούν, αλλά πηγαίνουν χέρι - χέρι.

*

Χέρι - χέρι πήγαιναν όταν αποφασίστηκε η διαδικασία διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας από τους Ευρωπαίους εταίρους (στην αρχή) και από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά βομβαρδιστικά (στη συνέχεια).

Χέρι - χέρι πήγαιναν και πηγαίνουν όλα αυτά τα χρόνια της διαδικασίας αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια που σήμερα προχωρά παραπέρα με την έναρξη των συζητήσεων για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου.

Χέρι - χέρι πάνε στο θέμα των Σκοπίων, όπου εγκλώβισαν τη χώρα στη λογική της ονοματολογίας και της αμερικανόπνευστης επιδιαιτησίας.

Χέρι - χέρι πηγαίνουν στο θέμα αυτής της περίφημης «ευρωπαϊκής προοπτικής» της Τουρκίας, ακολουθώντας την πολιτική τής βήμα προς βήμα ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη σκακιέρα της ευρωατλαντικής εξάρτησης που δεν καλλωπίζεται ούτε με ζεϊμπέκικα ούτε με κουμπαριές.

Χέρι - χέρι προώθησαν την ντε γιούρε διχοτόμηση της Κύπρου με την ένταξη (του μισού) νησιού στην ΕΕ.

Χέρι - χέρι προωθούν την πολιτική του «είμαστε όλοι Αμερικανοί», καθιστώντας τη χώρα συνένοχη του ιμπεριαλισμού στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία.

*

Σε αυτή την πορεία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίπαλοι. Είναι συνένοχοι. Η σχέση τους δεν είναι αντιπαραθετική. Είναι συνεταιρική και διαπερνιέται από μία και μόνο αρχή: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ