Τρίτη 1 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΚΕ για νεολαία
Τι σημαίνει αναπροσανατολισμός της δουλιάς μας

Συνεχίζοντας την ανάπτυξη του προβληματισμού για τα καθήκοντα του Κόμματος η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Η ΚΕ θεωρεί πάρα πολύ θετικό, ότι σε αυτό το βήμα ανέβηκαν σύντροφοι νέοι σε ηλικία, κομματικά στελέχη, κομματικά στελέχη που δουλεύουν στην ΚΝΕ, στελέχη του Κόμματος που δουλεύουν σε πιο εξειδικευμένους τομείς, εκπαιδευτικοί σε χώρους που υπάρχει συγκέντρωση νεολαίας. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να πούμε ότι ήρθε εξειδικευμένος προβληματισμός και επίσης είναι θετικό ότι τα στελέχη του Κόμματος που δουλεύουν στην ΚΝΕ μίλησαν σαν στελέχη του Κόμματος που δουλεύουν στην ΚΝΕ, με αυτό το πνεύμα ευθύνης και έχοντας όλες αυτές τις φρέσκιες και άμεσες εμπειρίες από τη δουλιά των ΟΒ.

Δε θέλουμε να φτιάξουμε ένα μηχανισμό που να «περνάει» η δουλιά της νεολαίας μέσα στο Κόμμα. Θέλουμε έναν ειδικευμένο μηχανισμό, που θα ανεβάζει την ευθύνη και θα βοηθάει να εξειδικευτεί όλο το όργανο, το κάθε καθοδηγητικό όργανο στη δουλιά στη νεολαία. Αυτό σημαίνει αναπροσανατολισμός. Αυτό σημαίνει γυρίζουμε σελίδα.

Οπωσδήποτε δεν μπορεί να τελειώσει ο προβληματισμός για τα θέματα της νεολαίας με τη Συνδιάσκεψη. Θα χρειαστεί, θα πρέπει να είναι μέσα στις αποφάσεις μας, η αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη», της ΚΟΜΕΠ, του ΟΔΗΓΗΤΗ - έτσι και αλλιώς είναι νεανική, άλλο αν πρέπει να διευρυνθεί σε περισσότερα θέματα - θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί ο προβληματισμός, η εξειδίκευση, η ανάδειξη νέων ζητημάτων.

Είδατε π.χ. την ομιλία του σ. Τσιόγκα. Αν προσέξατε έβαλε ένα καίριο ζήτημα: Το περιεχόμενο της Παιδείας. Σύντροφοι, η εργατική τάξη μπορεί πάρα πολύ καλά να καταλάβει τον ταξικό χαρακτήρα του περιεχομένου της Παιδείας, δεν είναι ανάγκη να έχει βγάλει πανεπιστήμια, ούτε να έχει κάνει μεταπτυχιακά. Η εργατική τάξη είναι η κατεξοχήν τάξη που έχει την ευθύνη, όχι να αναβαθμίσει, αλλά να φέρει στο κέντρο της προσοχής όλα τα προβλήματα που αφορούν τη νέα γενιά, της δουλιάς, της μόρφωσης μέχρι και τα ζητήματα της προσωπικής ζωής, της οικογένειας, των σχέσεων των δύο φύλων κλπ. Αυτό μπορεί να το κάνει με μεγαλύτερη πληρότητα, δε λέμε άλλες κοινωνικές δυνάμεις δεν μπορούν, αλλά με μεγαλύτερη επάρκεια η εργατική τάξη.

Επομένως σύντροφοι ο προσανατολισμός της δουλιάς μας που εμπλουτίζεται μετά το 17ο Συνέδριο με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, θα φέρει έναν άλλο αέρα στη δράση του Κόμματος, ας το πω στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική ζωή. Θα δημιουργήσει και μια άλλη ατμόσφαιρα εσωκομματική, που θα βοηθήσει και στη στράτευση δυνάμεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σημείο στροφής» στη δράση για τα προβλήματα της νεολαίας (2005-10-30 00:00:00.0)
Κάποιες σκέψεις σχετικά με τη στήριξη των κλαδικών Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ (2005-10-16 00:00:00.0)
Η αρχή έγινε με μαχητικό άνοιγμα στη νεολαία (2005-07-12 00:00:00.0)
Να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για το Μέτωπο (2004-12-14 00:00:00.0)
Αποτέλεσμα δεν είναι μόνο οι ψήφοι (2000-05-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ