Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ρίζα του κακού

«Η αδιαφορία, η μοναξιά και ο εγκλεισμός στο περιθώριο θα έχουν κάποια μέρα βαρύ αντίτιμο. Αυτό ισχυρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο τότε δήμαρχος Παρισίων και σήμερα πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζακ Σιράκ. "Προσέξτε το υπό διαμόρφωσιν νέο προλεταριάτο" είχε προειδοποιήσει με αφορμή την κρίση των Γάλλων "νεόπτωχων". Παρά τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Γαλλίας, αυτοί γέρασαν παρηγορούμενοι με μικροπαροχές. Η ρίζα του κακού, όμως, παραμένει νεοτάτη και βλασταίνει όσο δυστυχούν οι άνθρωποι στον τόπο της γέννησής τους. Γνώστης καταστάσεων, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε χτες λόγο για "επικίνδυνη κατάσταση" και ζήτησε την "αυστηρή εφαρμογή του νόμου, στο πνεύμα του διαλόγου και του σεβασμού"» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Είπε το ...σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ

«Η Αλβανία είναι μια χώρα η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Αλβανοί και οι περισσότεροι βέβαια, οι διανοούμενοι, το καταλαβαίνουν» (δήλωση του Αλ. Παπαδόπουλου / «ΕΘΝΟΣ»).

«Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ» και οι «συνάδελφοί» τους

«Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ έκαναν χθες δημόσια παρέμβαση δηλώνοντας πως η υπηρεσία τους είχε ενημερώσει εγκαίρως και αρμοδίως για την κατάσταση που επικρατούσε στην Αλβανία λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια (...) για να μην υπάρξουν νέα διπλωματικά επεισόδια (περί κατασκόπων κ.ά.) καλό θα είναι να διευκρινίσουν ότι τους είχαν ενημερώσει σχετικά οι συνάδελφοί της αλβανικής ΕΥΠ» (είδηση και σχόλιο στο «ΒΗΜΑ»).

«Χρήστης» με 8.400 δόσεις προς πώληση

«Ο 23χρονος συνελήφθη όταν προσπάθησε να πουλήσει μισό κιλό ηρωίνης σε αστυνομικό της Ασφάλειας που εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν άλλα 5,5 κιλά κρυμμένα στην ταράτσα. Δύο μέρες μετά συνέλαβαν και τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος είχε πάει να παραλάβει άλλα 2,4 κιλά ηρωίνης από κρύπτη στην παλιά λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και τελικά του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ