Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Απειθαρχήστε! Τιμωρήστε τους!

Χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το αντεργατικό τερατούργημα που πρωτοεμφανίστηκε σαν «οδηγία Μπολκεστάιν». Χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες, «χέρι - χέρι», σε μια απολαυστική συμπαιγνία, βγάζοντας τις μάσκες της συνενοχής, πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής της μεταξύ τους συναλλαγής, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους εργαζόμενους, αδιαφόρησαν για τις λαϊκές διαδηλώσεις και ψήφισαν αυτό ακριβώς που τους υπαγόρευσαν τα αφεντικά τους!

*

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους στην ΕΕ! Μια οδηγία - κόλαφος για τα εργατικά δικαιώματα, που καταψηφίστηκε στη συνείδηση των εργατών, την επέβαλαν εισάγοντάς την από το παράθυρο, τηρώντας όλους τους κανόνες του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Υποκρινόμενοι ότι τείνουν ευήκοον ους στις λαϊκές διαμαρτυρίες αρχικά απέσυραν την οδηγία, αλλά μόνο και μόνο για να την επαναφέρουν μεταμφιεσμένη. Η μετατροπή της Ευρώπης σε «Ελντοράντο» της καπιταλιστικής ασυδοσίας έγινε τελικά «νόμος» της ΕΕ, παρά τις εργατικές αντιδράσεις, για να επικυρωθεί ότι η μοναδική «δημοκρατία», που επικρατεί σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, είναι μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό προκάλυμμα!

Τόσο λογαριάζουν τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή είναι η δημοκρατική τους «νομιμοποίηση»! Αυτή είναι η ΕΕ. Μια Ενωση ιμπεριαλιστών, όπου βασιλεύουν οι πολυεθνικές. «Ω, μα τι ξύλινη γλώσσα», θα διαμαρτυρηθούν οι βολεμένοι του Κολωνακίου. Καθείς εφ' ω ετάχθη, απαντάμε.

*

Αυτές είναι και οι «διαφορές» μεταξύ χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ρόλος τους ως συμπληρωματικών παραμάγαζων της πλουτοκρατίας αναδεικνύεται περίτρανα. Μαζί προώθησαν το «Ευρωσύνταγμα». Μαζί πρωτοστατούν στην επαναφορά του, παρά την απόρριψή του στα δημοψηφίσματα. Μαζί ψήφιζαν προχτές την κατάπτυστη απόφαση εναντίον της Κούβας. Μαζί ψήφισαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Μαζί ψήφισαν και την οδηγία Μπολκεστάιν. Με μια διαφορά: Σε αυτή την ψηφοφορία, φρόντισαν να γιορτάσουν την αντιλαϊκή τους ξεδιαντροπιά με μια ...ανθοδέσμη: Ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών, ο Σουλτς, μόλις ψηφίστηκε η οδηγία, έσπευσε να προσφέρει στην εισηγήτρια εκ των χριστιανοδημοκρατών Εβελίν Γκέμπχαρντ, ένα μπουκέτο λουλούδια!

Σ' αυτή την ομάδα, τη σοσιαλιστική, ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Αυτής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου...

Σε αυτή την ομάδα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανήκει η ΝΔ. Αυτή είναι η «λαϊκή δεξιά» του Καραμανλή...

*

Πρόκειται για δυο πολιτικούς σχηματισμούς θλιβερών υπαλλήλων του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Τόσο τα εγχώρια κόμματά τους, η ΝΔ (που υπερψήφισε την οδηγία) και το ΠΑΣΟΚ (που αρνήθηκε να την καταψηφίσει), όσο και οι λοιποί συγγενείς του «ευρωπαϊκού μονόδρομου», πρέπει να πληρώσουν. Να τιμωρηθούν. Να υποστούν τις πολιτικές συνέπειες για τα ψεύδη και τις αυταπάτες, με τα οποία ταΐζουν τον ελληνικό λαό για το ρόλο της ΕΕ. Τα κόμματα της ΕΕ βλάπτουν το λαό τον ίδιο: Και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ