Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
«Αθώα» εμφανίζεται η κυβέρνηση...

Λήξαν από ...«πολιτική άποψη» θεωρεί η κυβέρνηση το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιχειρώντας να «θάψει» την υπόθεση στις έρευνες της Δικαιοσύνης και στις δικομματικές κοκορομαχίες.

Φανερή είναι η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αποσιωπήσει τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως φάνηκε από τις χτεσινές τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, χρησιμοποιεί δύο σαθρά «επιχειρήματα». Πρώτον, ότι ήταν στόχος και θύμα και άρα έχει κάθε λόγο «να λάμψει η αλήθεια» και να εντοπιστούν οι δράστες. Δεύτερον, επιχειρεί συμψηφισμό με το ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει το κουκούλωμα της υπόθεσης. «Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί εάν παρακολουθείτο όχι ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός - μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάποιος συνεργάτης πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Θα είχε ηρωοποιηθεί. Θα είχε αρχίσει ένας επαναστατικός αγώνας», δήλωσε δήθεν αγανακτισμένος ο Θ. Ρουσόπουλος και προκειμένου να δείξει τη «διαφορετική μεταχείριση» συμπλήρωσε: «Εδώ παρακολουθείται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθούνται υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και - ούτε λίγο ούτε πολύ - κάποιοι μας ζητάνε και τα ρέστα. Μας κατηγορούν και από πάνω». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση ως «σανίδα εσωκομματικής σωτηρίας».

Δίνοντας το «στίγμα» για την κυβερνητική στάση στο εξής, ο εκπρόσωπος ζήτησε «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη η οποία ερευνά την υπόθεση, να δώσει το τελικό της αποτέλεσμα, να φτάσει κάπου», επικρίνοντας τις «κραυγές που στην προσπάθειά τους να βγουν από την πολιτική τους αφάνεια, δημιουργούν εντυπώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ