Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ο «εσωτερικός» εχθρός!

Αλλά οι πρυτάνεις που συνέταξαν το πόρισμα, έρχονται στη συνέχεια να απαντήσουν από μόνοι τους στο ερώτημα του ποιος είναι ύποπτος και ποιος όχι, αφού φαίνεται ότι παίρνουν τα μέτρα τους και ενάντια στον... εσωτερικό εχθρό! Προτείνουν, λοιπόν και το εξής: η παρακώλυση λειτουργίας των πανεπιστημιακών οργάνων να αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Σε απλά ελληνικά, όταν γίνεται Συνέλευση Τμήματος με εισήγηση π.χ. την επιβολή διδάκτρων και ο φοιτητικός σύλλογος κινητοποιείται για να αποτρέψει μια τέτοια απόφαση, θα διώκεται ποινικά; Αν επίσης, η γενική συνέλευση των φοιτητών αποφασίσει κινητοποιήσεις και ανάμεσά τους προτάξει μορφές, όπως κατάληψη ή παράσταση διαμαρτυρίας π.χ. στην πρυτανεία, στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος ή όπου αλλού... θα διώκεται ποινικά; Δηλαδή αν αυτό δεν είναι ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων τότε τι είναι;

Αν τώρα όλα αυτά συνδυαστούν με τις προτάσεις για το άσυλο, γίνεται κατανοητό ότι στοχεύουν να «θωρακίσουν» τα ιδρύματα με ένα αντιδραστικό πλαίσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα και όσους συστρατεύονται μ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ