Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «στόχος» του ανασχηματισμού

Και τίποτα να μην έλεγε για το στόχο του ανασχηματισμού ο Κ. Καραμανλής, οι κινήσεις και τα μέτρα που πήρε, μόνο ...την ίδια μέρα, η κυβέρνησή του τα λένε όλα. Τη μέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης:

- Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου για τις πρώην ΔΕΚΟ, που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, επιβάλλει ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους νεοπροσλαμβανόμενους, «παγώνει» τους μισθούς, κ.ο.κ.

- Ο Γ. Αλογοσκούφης υπόσχεται φορολογικές απαλλαγές και κίνητρα στην ιδιωτική ασφάλεια, αναγορεύοντάς την ως βασικό πυλώνα του Ασφαλιστικού τού όχι πολύ μακρινού μέλλοντος.

- Οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης αποφασίζουν να επιταχύνουν το διάλογο για το Ασφαλιστικό, μέσω σύστασης διακομματικής επιτροπής και νέας αναλογιστικής μελέτης, υπό τη συνεχή παρακολούθηση και τον έλεγχο του ΣΕΒ. Ταυτόχρονα, παίρνουν μέτρα να προχωρήσει η υλοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας στον ΟΤΕ για τις εθελούσιες απολύσεις που έχει «βαλτώσει»...

- Την ίδια μέρα, ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, δηλώνει προκλητικά στη Βουλή ότι «η κατά κεφαλή δαπάνη για τους τραπεζοϋπάλληλους είναι εξαιρετικά υψηλή»(!), καθιστώντας σαφές ότι το κεφάλαιο κινείται συντονισμένα για τη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους, ανεξάρτητα από το ύψος των υπερκερδών του. (Ιδιαίτερα τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου τρέχουν με τον ιλιγγιώδη ρυθμό αύξησης του 60-80%!).

Ο Αράπογλου δεν εκφράζει μια προσωπική άποψη, που έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική βούληση και πολιτική. Μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί τους σημερινούς μισθούς και τα μεροκάματα πείνας ως «εμπόδιο» στον ανταγωνισμό και κινείται φιλότιμα στην κατεύθυνση της παραπέρα σύγκλισής τους προς την εξαθλίωση... Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στήριξε την οδηγία Μπολκεστάιν.

«

Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα σκοπό: Να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα, τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Τα λόγια αυτά του Κ. Καραμανλή το βράδυ του ανασχηματισμού αποκτούν την πραγματική τους διάσταση υπό το φως της πράξης. Η γαλάζια διακυβέρνηση, με την πολύτιμη βοήθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, στοχεύει κατ' ευθείαν την καρδιά των δικαιωμάτων του λαού. Και πυροβολούν κατά ριπάς και κατά βούληση...


Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σφραγίδα» συγκάλυψης από τον Κ. Καραμανλή(2006-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-11-08 00:00:00.0)
Ολα για τις «διαρθρωτικές αλλαγές»(2005-04-26 00:00:00.0)
Ολο το βάρος στην «οικονομία»(2004-12-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-11-26 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» για νέα αντιασφαλιστική επίθεση(2004-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ