Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΠΑΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ, η απάντηση των εργαζομένων

Απεργούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ συνεχίζεται η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών. Στις 21 Φλεβάρη τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, ναυτεργάτες και τραπεζοϋπάλληλοι, αναπτύσσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, το δικαίωμα στη δουλιά και το μεροκάματο, οι βιομήχανοι, με τη στήριξη της κυβέρνησης, εντείνουν τις προκλήσεις τους. Στη χτεσινή τρίτη κατά σειρά συνάντηση για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο ΣΕΒ πρότεινε ποσοστό αύξησης κάτω από 3% στους μισθούς για το 2006, ενώ επέμεινε στο αίτημα για κατάργηση των συλλογικών Συμβάσεων.

Και η χτεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την όξυνση της συντονισμένης επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοτών σε βάρος της εργατικής τάξης. Οι ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι πελώριες, καθώς ενθαρρύνει την προκλητικότητα των βιομηχάνων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους ανυπόταχτη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία. Να απορρίψουν τον εμπαιγμό του ΣΕΒ και να προβάλλουν το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ. Να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη, η μάχη για την επιτυχία των οποίων κορυφώνεται.


ΣΕΛ.  13   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ