Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αλληλεγγύη στο λαό της σοσιαλιστικής Κούβας

Τη Νίκαια επισκέφτηκε, χτες, ο νέος πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα

Ο δήμαρχος Νίκαιας με τον Κουβανό Πρέσβη στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Ο δήμαρχος Νίκαιας με τον Κουβανό Πρέσβη στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Σε θερμό κλίμα έγινε χτες στο Δημαρχείο της Νίκαιας συνάντηση του δημάρχου της πόλης, Στέλιου Μπενετάτου, και του νέου Πρέσβη της Κούβας στη χώρα μας, Ερμες Ερέρα Ερναντέζ.

Η επίσκεψη του Κουβανού διπλωμάτη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε πόλη της Ελλάδας από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και η επιλογή της Νίκαιας σχετίζεται με την προοδευτική και αγωνιστική της δράση, αλλά και με την πλούσια πολιτιστική της παράδοση.

Στη συνάντηση, έγινε από τον Πρέσβη εκτενής ενημέρωση για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της Κούβας για την έμπρακτη προσφορά ιατρικής περίθαλψης σε λαούς που το έχουν ανάγκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δωρεάν παροχή ιατρικής βοήθειας από 2.500 Κουβανούς ιατρούς που έχουν εγκατασταθεί στο Πακιστάν μετά τον τραγικό σεισμό που έπληξε τη χώρα πριν από λίγους μήνες, καθώς και η εγκατάσταση περισσότερων από 10.000 ιατρών της Κούβας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής που συνδράμουν δωρεάν την υγεία των λαών.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας ενημέρωσε τον Κουβανό διπλωμάτη για την ιστορία της πόλης, αλλά για το πολιτικό περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό για το λαό, δρώντας μακριά από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

«Η πόλης της Νίκαιας, ανέφερε ο Δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, θα κάνει κάθε προσπάθεια να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς της με τη σοσιαλιστική Κούβα, σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, σπάζοντας στην πράξη τον οικονομικό αποκλεισμό που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια η χώρα». Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί ο δήμαρχος και σε επίπεδο ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ, προβάλλοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει ο ελληνικός λαός στην Κούβα.

Η συνέχεια των σχέσεων του Δήμου της Νίκαιας με τη σοσιαλιστική Κούβα θα σφραγιστεί σε πρώτο επίπεδο με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τη Λατινική Αμερική.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ερμες Ερέρα Ερναντέζ επισκέφθηκε το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ