Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αμετάβλητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ...Αμερικανάκια δε θα γίνουμε, κι ας κάνει η κυβέρνηση ό,τι θέλει. Οπως, για παράδειγμα, να φέρνει τροπολογία, σαν τη χτεσινή, προκειμένου να καθιερωθεί «Ημέρα Μνήμης» των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Δε λέμε, καλά το αντέγραψαν από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς, πλην όμως δε μας πείθουν ότι το κάνουν για τις οικογένειες των θυμάτων, τα οποία μάλλον εκμεταλλεύονται με τέτοιες μεθοδεύσεις.

Πώς θα γίνει, δηλαδή; Οι Ελληνες δε θεωρούν ως Νο 1 πρόβλημά τους καμιά «τρομοκρατία» γενικώς και αορίστως, ούτε «σηκώνουν» μέτρα που θα μετατρέψουν τη χώρα σε στρατόπεδο, στο όνομα του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα. Η πραγματική τρομοκρατία των βομβαρδισμών του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας τους εξοργίζει.

ΟΤΑΝ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ λέει πως η εξωτερική πολιτική της χώρας θα μείνει «αμετάβλητη», πώς το εννοεί ακριβώς; Γιατί, δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική, έτσι όπως κινείται, είναι ...ο ορισμός της μεταβολής, πριν ακόμη αναλάβει το σχετικό υπουργικό θώκο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επίσημη στάση της Ελλάδας για τα Βαλκάνια και ειδικά τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η θέση περί μη αλλαγής των συνόρων έχει μεταβληθεί σε ...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και αναφορές σε συμφωνίες και συναινέσεις. Ολα αυτά, την ώρα που οι παρεμβάσεις των Αμερικανών είναι κραυγαλέες.

ΘΕΩΡΕΙ, ΜΗΠΩΣ, ότι ...εντυπωσίασε κανέναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας δειλά πρόωρες εκλογές; Είναι πλέον το «κλασικό» επιχείρημα των κομμάτων του δικομματισμού, που χρόνια τώρα δεν μπορούν να εντοπίσουν και να αναδείξουν πολιτικές διαφορές μεταξύ τους.

Εκτός πια αν πείθει κανέναν το επιχείρημά του, που λέει ότι «υπάρχει άλλος δρόμος» για την ανάπτυξη της χώρας, αυτός του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο πρέπει γρήγορα να μπούμε για να πάνε καλά τα πράγματα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κατ' αρχήν δεν έχουμε καν προλάβει να τον ...ξεχάσουμε αυτόν το «δρόμο», αφού σ' αυτόν μέχρι πρόσφατα βαδίζαμε. Και, το σοβαρότερο, μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση της χώρας, πριν δυο χρόνια, αλλά ουδόλως καταλάβαμε να «αλλάξαμε» δρόμο. Ο,τι έκαναν οι χτεσινοί κάνουν και οι τωρινοί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ