Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυθαιρεσίες αστυνομικών στην Πάτρα

Ερώτηση για τη διερεύνηση αστυνομικών αυθαιρεσιών στην Πάτρα, σύμφωνα με καταγγελίες της ΕΣΗΕΠΗΙ, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Την υπόθεση βίαιης προσαγωγής δημάρχου και την υποβολή δεκάδων μηνύσεων από αστυνομικό κατά δημοσιογράφων στην περιοχή της Πάτρας, έφερε το ΚΚΕ στο Βουλή. Οι βουλευτές Π. Κοσιώνης και Αντ. Σκυλλάκος απευθύνουν σχετική Ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Δημόσιας Τάξης και Επικρατείας.

Στην Ερώτηση σημειώνεται πως «σύμφωνα με καταγγελίες της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Ι. Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΙ, μέλος της ΠΟΕΣΥ), στις 18 Δεκέμβρη του 2004 στην περιοχή της Πάτρας, ο δήμαρχος Ωλενίας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αχαΐας προσήχθη δέσμιος με χειροπέδες πισθάγκωνα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, μετά από τυπικό έλεγχο και με το πρόσχημα ότι δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα!»

Το περιστατικό «έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος δήλωσε από την πρώτη στιγμή την ιδιότητά του, η οποία επιβεβαιώθηκε και από ορισμένους κατώτερους αστυνομικούς. Η συμπεριφορά αυτή στιγματίστηκε και καταδικάστηκε από το σύνολο σχεδόν των τοπικών ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων».

«Σύμφωνα πάντα - συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - με τις καταγγελίες της Ενωσης Συντακτών και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, συγκεκριμένος υπαστυνόμος, που φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για τη βίαιη προσαγωγή του δημάρχου στα κρατητήρια της Ασφάλειας, θεωρεί ότι θίχτηκε από τα δημοσιεύματα και υπέβαλε συνολικά 21 μηνύσεις κατά Πατρινών δημοσιογράφων και 20 αγωγές αποζημίωσης, απαιτώντας συνολικά το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ!».

Με βάση όλα αυτά, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, «ποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση μετά το περιστατικό της αυθαίρετης αστυνομικής συμπεριφοράς κατά του δημάρχου Ωλενίας, για τον πειθαρχικό ή άλλο έλεγχο των υπευθύνων». Ρωτούν, επίσης, «ποια η στάση και τα μέτρα της κυβέρνησης έναντι της βιομηχανίας μηνύσεων και αγωγών που στοχεύουν στη φίμωση και δίωξη των δημοσιογράφων και ποια μέτρα θα παρθούν, ώστε να αρθούν οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι οικονομικές απαιτήσεις κατά δημοσιογράφων, που άσκησαν κριτική στην πρακτική αυτή της αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ