Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δηλώνει έτοιμο να... οδηγήσει τις εξελίξεις

Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χτεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χτεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Επιστρατεύοντας τις δημαγωγικές του ικανότητες και ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία όμως άρχιζε και τελείωνε στις «προσωπικές ευθύνες» του πρωθυπουργού και στις διαχειριστικές του ικανότητες, ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε χτες επίθεση στη ΝΔ, ζητώντας συγχρόνως από τον ελληνικό λαό να «εμπιστευτεί» το ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε πλήθος γενικόλογων διατυπώσεων. Μιλώντας για «απουσία» της κυβέρνησης, αλλά φροντίζοντας πάντα να μένει στο απυρόβλητο το περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής της και αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε χτες να σπείρει αυταπάτες ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα για τη δήθεν διαφορετική πολιτική του κόμματός του.

Την ίδια στιγμή βέβαια ξεκαθάριζε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρμαχο των μεταρρυθμίσεων, εγκαλούσε την κυβέρνηση για απραξία στην προώθησή τους, ενώ συγχρόνως δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο και προεξοφλώντας την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, τόνισε ότι «εμείς θα κυβερνήσουμε με βούληση για αλλαγές και τομές»...

Μοίρασε... προεκλογικές υποσχέσεις

Ο Γ. Παπανδρέου χτες ζήτησε την «εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» γιατί, όπως ισχυρίστηκε, το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει «με ευαισθησία, γνώση, εμπειρία, με σεβασμό στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών». Με γενικόλογες αναφορές και μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις για βελτίωση της «ζωής των πολιτών» σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάλεσε «όλους τους δημοκράτες της χώρας» να δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ «να οδηγήσει τις εξελίξεις»...

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ενώ την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πολιτική μ' αυτή των κυβερνητικών του ημερών και ταυτίζεται με τις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, προχώρησε σε μια ακατάσχετη δημαγωγία. Υποσχέθηκε ότι αν το κόμμα του πάρει την εξουσία θα «διασφαλίσει δουλιά στη νεολαία», όταν ο ίδιος έχει προτείνει για τους νέους ανθρώπους να δουλεύουν ανασφάλιστοι για να αποκτούν «εμπειρία». Υποσχέθηκε ότι θα «εκσυγχρονίσει το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας», όπως όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπονόμευαν το ΕΣΥ και παρέδιδαν τα «φιλέτα» στους ιδιώτες. Υποσχέθηκε ότι θα «αλλάξει την Παιδεία και θα επενδύσει στον άνθρωπο», προφανώς με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί κεντρική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό με προσωπικές επιθέσεις στον Π. Μολυβιάτη, στον Σπ. Σπηλιωτόπουλο, στον Π. Παναγιωτόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη. Και έκλεισε την... αυστηρή κριτική αναφέροντας: «Ολες οι ευθύνες ανήκουν προσωπικά στον πρωθυπουργό» που «κρύβεται από τα προβλήματα και τις ευθύνες του μέσω της ανακύκλωσης των στελεχών».

Διαχώρισε τις υποκλοπές σε «νόμιμες» και «παράνομες»

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε χτες και για το θέμα των υποκλοπών και των απαγωγών, αποφεύγοντας βέβαια να αναφερθεί σε όλες τις συμφωνίες που φέρουν την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση τις εφαρμόζει μετατρέποντας τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι για τη δράση πρακτόρων και μυστικών υπηρεσιών.

Ακριβώς μ' αυτή λογική φρόντισε να διαχωρίσει τις υποκλοπές σε «παράνομες» και «νόμιμες», σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε υπουργό τον Β. Μεϊμαράκη που παραδέχτηκε ότι «διεξάγονταν παράνομες τηλεφωνικές υποκλοπές από τις κρατικές υπηρεσίες». Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σκάνδαλο», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και ότι δεν έχει «πει την αλήθεια». Ο ίδιος είπε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αλλά και μαζικής παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων».

Η αντιστροφή των ρόλων

Οποίος παρακολούθησε χτες την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ήταν εύκολο να καταλάβει την αντιστροφή των ρόλων ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού. Οπως και όταν ο Κ. Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για διαφθορά και αδιαφάνεια, έτσι και χτες ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο «Ελληνας πολίτης βιώνει σήμερα ένα πρωτοφανές κλίμα σήψης». Οπως και όταν η ΝΔ ζητούσε να φύγει η «χολέρα», έτσι και χτες ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα». Η «σεμνότητα και ταπεινότητα» του Κ. Καραμανλή, χτες από τον Γ. Παπανδρέου πήρε τη μορφή: «Θα κυβερνήσουμε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίζοντας τα ...πράσινα παιδιά(2006-06-23 00:00:00.0)
Κρατά στο επίκεντρο το θέμα των υποκλοπών(2006-04-15 00:00:00.0)
Υπαινιγμοί για τη δημιουργία εντυπώσεων(2006-03-30 00:00:00.0)
Στις αντιλαϊκές πολιτικές από «άλλο» δρόμο(2006-03-18 00:00:00.0)
Με «οδηγό» το ...Αγιο Πνεύμα(2004-01-03 00:00:00.0)
Καμιά αναστολή στη συναίνεση(1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ