Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώνει η διεθνής αλληλεγγύη με την ΚΕΝ Τσεχίας

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψη αλληλεγγύης αντιπροσωπείας του ΚΣ της ΚΝΕ (από τους Θ, Γκιώνη και Κ.Παπασταύρου)στην Πράγα
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψη αλληλεγγύης αντιπροσωπείας του ΚΣ της ΚΝΕ (από τους Θ, Γκιώνη και Κ.Παπασταύρου)στην Πράγα
Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η νέα διεθνής πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης με τον αγώνα της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, ενάντια στην απειλή απαγόρευσης στις 4 του Μάρτη που αντιμετωπίζει από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, αν δε συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις» να βγάλει από το πρόγραμμά της τον Μαρξισμό και την ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού.

Το Τμήμα Πληροφορικής της ΚΕ του ΚΚΕ ετοίμασε τον διαδικτυακό τόπο http://4ksm.kke.gr, στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί ήδη 924 υπογραφές από πολλές χώρες του κόσμου και ο οποίος θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 4 Μάρτη 2006.

Οι υπογραφές αυτές και άλλες που θα ακολουθήσουν θα παραδοθούν στην Κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τη νέα αυτή πρωτοβουλία, που προστίθεται στις πολλές διαμαρτυρίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, της ΚΝΕ, πολλών οργανώσεων κομμουνιστικής νεολαίας απ' όλο τον κόσμο, κομμουνιστικών κομμάτων και κινήσεων, πολλών βουλευτών, εργατικών συνδικάτων και μαζικών κινημάτων της Βραζιλίας, όλων των Ευρωβουλευτών του ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας υποστηρίζουν με τις υπογραφές αγωνιστές και αγωνίστριες από Αρμενία, Αυστρία, Βενεζουέλα, Γαλλία, Γιουγκοσλαβία, Γεωργία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Ιορδανία, Ισπανία, Καναδά, Κύπρο, Μαρόκο, Μ. Βρετανία, Μολδαβία, Σενεγάλη, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ρωσία, Τουρκία, Τατζικιστάν, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν και Ελλάδα.

Μεταξύ των πρώτων υπογραφών είναι αυτές του KK Χιλής, του ΚΚ Ιορδανίας, του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, του Κόμματος Σοσιαλιστικής Συμμαχίας Ρουμανίας, του ΚΚ Τατζικιστάν, του επικεφαλής της τάσης «Είμαστε κομμουνιστές» και μέλους της εθνικής διεύθυνσης του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας Κλαούντιο Γκράσι όπως και 43 μελών της Πολιτικής Εθνικής Επιτροπής του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας.

Υπογράφουν, επίσης, πολλά μέλη και στελέχη του ΚΚ Τουρκίας, Κόμματος Εργατών Βελγίου, της ΕΔΟΝ Κύπρου, του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, της Ενωσης των Κομμουνιστών Επαναστατών Γαλλίας, της τάσης «Αριστερά» του Γαλλικού ΚΚ, του ΚΚ Στυρίας Αυστρίας, του αντιπροέδρου του Αριστερού Συνδικαλιστικού Μπλοκ Αυστρίας, της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και της Κομμουνιστικής και Σοσιαλιστικής Νεολαίας Αυστρίας, του ΚΚ Λουξεμβούργου, των Νέων Κομμουνιστών από την Ιταλία, της ΚΝ Ισπανίας.

Ανάμεσά τους είναι και προσωπικότητες όπως ο Γάλλος κομμουνιστής Ενρί Αλέγ, θρυλική μορφή του αγώνα του Αλγερινού λαού ενάντια στην αποικιοκρατία, ο βουλευτής του Γαλλικού ΚΚ και πρύτανης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Γ. Αζ, πολλοί συνδικαλιστές της CGT, ο Γερμανός αντιφασίστας Κλάους φον Ραουσεντόρφ, ο Γάλλος φιλόσοφος Ζ. Γκαστό, ο διευθυντής του Ιταλικού Κομμουνιστικού Περιοδικού Λ' Ερνέστο Φόσκο Τζιαννίνι, η Γαλλίδα πανεπιστημιακός Ανι Λακρουά, καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο Ιταλός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ντομένικο Λοσούρντο, ο Γερμανός μαρξιστής Βίλι Γκερνς, η Α. Κατόνε, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Ζητημάτων Μετάβασης στο Σοσιαλισμό από την Ιταλία, η Γερμανίδα δημοσιογράφος Χάικε Σράντερ, ο Ιταλός Μαρξιστής Φάουστο Σορίνι, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ενωσης Αγροτών Κύπρου Νίκος Κουζουλής, το ιδρυτικό μέλος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Μπιάνκα Πράτσι Τόρσι, η Βελγίδα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Βρυξελλών Α. Μορέλλι, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπαλόνια Α. Μπούργκιο, ο Τούρκος συγγραφέας Εφέ Ντουγιάν, η αντιδήμαρχος της γαλλικής πόλης Ομπερβιλ, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι του Τορίνο, του Ρίμινι, της Βενετίας, της Νάπολης, της Σαρδηνίας, της Μπολόνια, του Ντίσελντορφ. Από την Ελλάδα, μεταξύ των πρώτων υπογραφών συγκαταλέγονται των: Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και διευθυντή του «Ριζοσπάστη», Θ. Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, των Ευρωβουλευτών Δ. Μανωλάκου, Θ. Παφίλη και Γ. Τούσσα, Χρ. Τζιντζιλώνη, μέλους της Γραμματείας της FIR, Θ. Παπαμάργαρη Προέδρου της ΕΕΔΔΑ, Κ. Τουμασσάτου ΓΓ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, του μέλους της Γραμματείας της ΕΕΔΔΑ και της Κίνησης «Συμπαράταξη για την Αθήνα» Σωκράτη Λομβάρδου. Επίσης, του καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων Κ. Αλυσσανδράκη, του λέκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικόλα Παπαλεξίου, των ιστορικών Ν. Παπαγεωργάκη και Αν. Γκίκα, του αντιπροέδρου του σωματείου του Μετρό της Στοκχόλμης Πάνου Απέργη, συνδικαλιστών στη Γερμανία και την Αυστρία, του πανεπιστημιακού Αριστοτέλη Γιαννάκο στη Γαλλία, του Δ. Δώρη, Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας και άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ