Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο κεραυνός και το ... «αλεξικέραυνο»!

«Κόλαφο» κατά της επίσημης εκδοχής της Κοινοπραξίας «Γέφυρα» για την κοπή του καλωδίου από κεραυνό της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου στις 27 Γενάρη 2005, αποτελεί έκθεση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ, «δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι την επίμαχη ώρα που αποκόπηκε το καλώδιο εκδηλώθηκαν κεραυνοί στην περιοχή της γέφυρας». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι του Αστεροσκοπείου, κεραυνοί είχαν πέσει νωρίτερα στην περιοχή, αλλά όχι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και κόπηκε το καλώδιο.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε εγείρονται πολλά ερωτήματα για αστοχία κατά την κατασκευή της γέφυρας, αλλά και γενικότερα για την ασφάλειά της. Επίσης, επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι τα έργα που κατασκευάζονται με τις περιβόητες - και πολλαπλά φορομπηχτικές για το λαό - «συμβάσεις παραχώρησης» δεν είναι τόσο άρτια ποιοτικά, όσο θέλουν να μας πείσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υποβάλλει η «βιτρίνα» τους.

Τελικά, το υπεύθυνο ΥΠΕΧΩΔΕ τι λέει για όλα αυτά; Γιατί τηρεί «σιγήν ιχθύος»; Μήπως δεν καταλαβαίνει ότι η εκδοχή του κεραυνού και των «ακραίων φυσικών φαινομένων», βολεύει αφάνταστα τους ιδιώτες μεγαλοκατασκευαστές του ομίλου που διαχειρίζεται το έργο; Ως πότε θα λειτουργεί ως ...«αλεξικέραυνο» σε τέτοιες πρακτικές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ