Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Προσπάθεια αναβάθμισης της έννοιας της τρομοκρατίας

Αντίθετο το ΚΚΕ στην καθιέρωση «Ημέρας Μνήμης» για τους νεκρούς από τρομοκρατικές επιθέσεις

Την αντίθεση του ΚΚΕ συνάντησε χτες στη Βουλή η προσπάθεια κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να «αναβαθμίσουν» την έννοια της «τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, δημιουργώντας εύφορο έδαφος για νέα μέτρα καταπάτησης δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων, μέσω τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση «Ημέρας Μνήμης» για τους νεκρούς από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, διευκρίνισε αρχικά πως «εμείς έχουμε εκδηλώσει επανειλημμένα τη συμπάθειά μας για τα θύματα και για τις οικογένειές τους για όσα υπέστησαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα», ενώ τόνισε πως «άλλο είναι αυτό το θέμα και άλλο είναι να καθιερωθεί ημέρα μνήμης, η οποία παραπέμπει αλλού». Εξηγώντας σημείωσε ότι «έχουμε ως τώρα ημέρες μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή, για τους Πόντιους, για το Ολοκαύτωμα, δηλαδή, εκεί που υπήρχε μαζική καταστροφή και αφανισμός ανθρώπινων ζωών. Ιστορικά έχουν εκτιμηθεί αυτά τα γεγονότα και έχουν κατασταλάξει. Δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια μοίρα τις γενοκτονίες ή τις μαζικές καταστροφές ανθρώπινων ζωών με τα θύματα συγκεκριμένων ενεργειών, δηλαδή των απαράδεκτων τρομοκρατικών ενεργειών που τις έχουμε καταδικάσει επανειλημμένα. Εμείς θεωρούμε ότι η τροπολογία για την τρομοκρατία έχει άλλους σκοπούς. Ερχεται για να αναβαθμιστεί η έννοια της τρομοκρατίας, η αντιτρομοκρατική πάλη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ώστε να έχουμε και επίσημες επετείους από άκρον εις άκρον της χώρας. Και αυτό το απαιτούν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι». Ολα αυτά προκειμένου «να περάσει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και καινούρια μέτρα».

Σχολιάζοντας όμως στη συνέχεια την τοποθέτηση του Αντ. Σκυλλάκου, ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, διαστρέβλωσε τη θέση του ΚΚΕ, λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά το θέμα της τροπολογίας για την καθιέρωση ημέρας μνήμης και τιμής των πολυάριθμων θυμάτων της τρομοκρατίας, δε διαπνεόμεθα από τρομο-λαγνεία. Από σεβασμό προς τα θύματα της τρομοκρατίας διαπνεόμεθα! Αν εσείς δε σέβεστε τα θύματα της τρομοκρατίας, είναι δικό σας θέμα».

«Εμείς και εδώ στη Βουλή, όταν υπήρξαν πολιτικά μνημόσυνα, και έξω όταν γίνονται, εκπροσωπούμε το Κόμμα μας» τόνισε απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενοχλείται από την πολιτική κριτική που ασκεί το ΚΚΕ. Κατέληξε λέγοντας πως «εμείς επιμένουμε ότι προσπαθείτε να αναβαθμίσετε και να βάλετε κατά προτεραιότητα στη ζωή των Ελλήνων την αντίθεση στην τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ