Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα κάνει εγκαίνια;

Αναρωτιόμαστε, αν ο υπουργός Υγείας επιμένει να εγκαινιάσει την τυπική λειτουργία του νέου νοσοκομείου της Ρόδου, σε μερικές μέρες, όπως έχει ανακοινωθεί. Και λέμε τυπική, γιατί ουσιαστική δεν πρόκειται να υπάρξει, είτε πάει ο υπουργός είτε όχι, αφού λείπει το μισό τουλάχιστον από το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν, ήδη, 48ωρη απεργία και προσανατολίζονται σε παράσταση διαμαρτυρίας, κατά την τελετή των εγκαινίων, με μοναδικό αίτημα την άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ταχύρυθμες διαδικασίες.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, σημειώνουμε και τα εξής: Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου γίνεται με το προσωπικό του παλιού κι ας είναι το πρώτο πολύ μεγαλύτερο του δεύτερου. (Το παλιό κάλυπτε 14.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το νέο 44.000 τετραγωνικά. ) Προσθέστε, ακόμη, πως και στο παλιό νοσοκομείο υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις, αφού το 48% των οργανικών θέσεων ήταν κενές, και τότε έχετε την πλήρη εικόνα.

Λοιπόν, τι λέει ο κ. Παπαδόπουλος; Δε θα είναι πρόκληση στη νοημοσύνη του καθένα και, ιδιαίτερα, των Ροδιτών και των Δωδεκανησίων, να πάρει μέρος στη φιέστα των εγκαινίων, χωρίς να δώσει ουσιαστική απάντηση και λύση στα παραπάνω;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ