Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χ. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
Αντιεξουσιαστής και πολέμιος του συστήματος ο Χριστόδουλος!

Ως πολέμιο του συστήματος (!) εμφανίζει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, αποδίδοντας στην ιδιότητά του αυτή την επίθεση που - όπως ισχυρίζεται - δέχεται ο αρχιεπίσκοπος.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε χτεσινή δήλωση του Χ. Κονιδάρη, με την οποία απαντά στα όσα γράφτηκαν μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του κ. Χριστόδουλου, όταν ακόμα ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος, προς τον Μ. Εβερτ, άμα τη παραίτηση του τελευταίου από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην απίστευτης αμετροέπειας δήλωσή του ο Χ. Κονιδάρης ισχυρίζεται μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον κ. Χριστόδουλο: «Εάν η φωνή του ήταν ανύπαρκτη, το ήθος του ανάλογο με αυτό των υβριστών του και η σημαία που σήκωνε λευκή, ο ίδιος θα αποτελούσε ένα ακόμη τμήμα των εξουσιαστικών μηχανισμών, το οποίο βέβαια ουδείς θα διανοείτο να θίξει προκειμένου να παραμείνει αρραγής η ενότητα του "συστήματος" και απόλυτη η πλάνη της κοινωνίας των πολιτών».

Και συνεχίζει: «Σε μία τέτοια περίπτωση όμως ο αρχιεπίσκοπος θα αυταναιρείτο και θα αποδεικνυόταν ανάξιος της αποστολής του, ενώ, όσοι τον βλέπουν σήμερα ως "αντίπαλο", δε θα ησχολούντο να απαλλαγούν από το "κακό σπυρί" και θα διοχέτευαν προς άλλες κατευθύνσεις την ενέργειά τους»!

Μπαίνοντας στο κυρίως θέμα, αυτό της επιστολής προς τον Μ. Εβερτ, ο Χ. Κονιδάρης επιχειρεί ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας: «Ο Αρχιεπίσκοπος θα αντιδρούσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία παραιτείτο από την ηγεσία οποιουδήποτε κόμματος πρόσωπο με το οποίο ο ίδιος θα συνδεόταν με φιλικούς δεσμούς»! Και για να γίνει πιο πειστικός, τονίζει πως ο αρχιεπίσκοπος μετά τις πρόσφατες εκλογές απέστειλε ανάλογες επιστολές ένθερμης συμπαράστασης σε βουλευτές όλων των παρατάξεων που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, εκ των οποίων «ορισμένοι αποδεικνύονται σήμερα από τους φανατισμένους επικριτές του».

Τέλος, ο Χ. Κονιδάρης διαψεύδει ότι το πρόσωπο που εικονίζεται σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε χτες σε εφημερίδα του Βόλου να παρίσταται σε πολιτική συγκέντρωση της ΝΔ είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «άηθες και προκλητικό».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι «είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι ο αρχιεπίσκοπος είναι πάντων Ελλήνων. Και αυτό το γεγονός είναι ίσως η αιτία εκνευρισμού όσων, εν μέσω καύσωνος, ερευνούν τα αρχεία τους, αναζητώντας εναγωνίως "αποδείξεις και ντοκουμέντα" περί του αντιθέτου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναμένονται οι πλήρεις εξετάσεις (2007-10-10 00:00:00.0)
«Ποιμαντική ευαισθησία» οι συστατικές επιστολές προς Βαβύλη (2005-02-12 00:00:00.0)
Αγεφύρωτο το ρήγμα στην Ιεραρχία (2001-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-07-14 00:00:00.0)
Μιλούν τα γεγονότα (1998-12-13 00:00:00.0)
Ο Χριστόδουλος τίμησε τον επί χούντας προκαθήμενο της Εκκλησίας (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ