Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

Αγωνιστικό συναγερμό σε όλο τον κλάδο «σημαίνει» η Ομοσπονδία Οικοδόμων για να αποκρουστεί η έφοδος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος κάθε εργασιακού δικαιώματος. Η Ομοσπονδία με χτεσινό Δελτίο Τύπου κάνει σαφές: «Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά, εργασιακά - κοινωνικοασφαλιστικά, που επιβάλλαμε βήμα το βήμα κάτω από πολύχρονους και επίμονους αγώνες, δε θα αφήσουμε να μπούνε κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των πολυεθνικών».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατακαλόκαιρο «σαν διαρρήκτης» έρχεται να συμπληρώσει το έργο της μετά το νόμο - τερατούργημα για την πλήρη κατάργηση του 8ωρου. Τονίζει ότι οι κυβερνητικές επιλογές έχουν να κάνουν «με την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, με την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, μέσα από τη μείωση του κόστους εργασίας». «Η πολιτική - συνεχίζει - που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση έχοντας σαν δεκανίκι τις δυνάμεις που ψήφισαν τη συμφωνία του Μάαστριχτ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι συνειδητή υπόκλιση στις επιταγές των ισχυρών, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του μονοπωλιακού κεφαλαίου και εξυπηρετεί χωρίς κανένα ενδοιασμό τη στρατηγική του επιδίωξη για τη διατήρηση του καπιταλισμού».

Την κυβερνητική επίθεση σε βάρος των πιο βασικών εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων καταγγέλλουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της Ζώνης, το οποίο ενέκριναν κατά τη διάρκεια της χτεσινής 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τονίζεται στην ανακοίνωση - οι κύριοι Σημίτης, Παπαντωνίου, Γιαννίτσης και άλλοι, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο εάν νομίζουν ότι μαζί με τους κυβερνητικούς εντολοδόχους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τα αφεντικά τους, τους βιομηχάνους του ΣΕΒ, θα τους επιτρέψουμε να γκρεμίσουν τα πάντα». Υπογραμμίζουν δε: «Ολοι εμείς, έχοντας τη δική μας συμβολή στους ισχυρούς εργατικούς αγώνες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έχοντας κατακτήσει και θεσμοθετήσει στο λιμάνι εδώ και μια 15ετία το πενθήμερο, 35ωρο με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση εξαήμερη, συνεχίζουμε επάξια τον Ιστορικό, Αγωνιστικό δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης των "μουτζούρηδων" που από τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα δίνουν σκληρές μάχες και ανοίγουν δρόμους σπάζοντας την τρομοκρατία και την καταστολή» και κάνουν σαφές: «Θα σταθούμε όρθιοι και θα βάλουμε την πολιτική σας στο περιθώριο, γιατί δε θα σας επιτρέψουμε να μας κάντε κοινωνικό περιθώριο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ