Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Παζάρι με τα κοινοτικά κονδύλια;

Δε σκοπεύει η Γερμανία να ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την αναστολή ή και ακύρωση κοινοτικών κονδυλίων για έργα υποδομής στην Ελλάδα ως αντίδραση για την έναρξη διαδικασίας κατάσχεσης ακινήτων του γερμανικού δημοσίου στην Αθήνα προκειμένου να αποζημιωθούν οι συγγενείς των θυμάτων της γερμανικής κατοχής. Αυτό τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε δήλωσή της στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC.

Τις πληροφορίες περί γερμανικών πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ελλάδας λόγω των κατοχικών αποζημιώσεων, έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα «Guardian» με χτεσινό άρθρο της.

Το άρθρο της «Guardian»

Προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας δημιουργεί το θέμα των αποζημιώσεων που δικαστήριο στην Ελλάδα έκρινε ότι πρέπει να δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων των ναζί στο Δίστομο, γράφει στο χτεσινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις ανώτατου Ελληνα αξιωματούχου, τον οποίο δεν κατονομάζει, που φέρεται να είπε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει προειδοποιήσει την ελληνική ότι τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν πολύ για την Ελλάδα αν προχωρήσει η διαδικασία κατασχέσεων που έχει ξεκινήσει σε κτίρια του γερμανικού Δημοσίου στην Αθήνα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Γερμανίας φέρεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, να υπαινίχθηκε ότι μπορεί να βγουν ξαφνικά στην επιφάνεια, λόγω του συμβάντος αυτού, φήμες κατά της Ελλάδας για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προορίζονταν για έργα υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ