Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνει ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κάθε τόπος δουλιάς

Σε πανστρατιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την αποφασιστική αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης, καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας, το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Το κάθε εργοστάσιο, ο κάθε τόπος δουλιάς, πρέπει να γίνει μετερίζι κατά των επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενάντια στη λογική της «κοινωνικής συναίνεσης» και τους «διαλόγους» της απάτης, σημειώνει η ανακοίνωση και τονίζει χαρακτηριστικά: «Το σύνθημα πρέπει να είναι: "Πάλη κατά των αναδιαρθρώσεων που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η ΕΕ! Οχι στα μερεμέτια των αντεργατικών επιλογών, που προπαγανδίζονται ως ριζοσπαστικά φιλεργατικά μέτρα!"».

Λίγο πριν, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα νέα ψευδεπίγραφα μέτρα, για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας. Μέτρα, τα οποία κάνουν ολοφάνερη την κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού οδηγούν στην πλήρη κατάργηση του σταθερού χρόνου ημερήσιας εργασίας, στη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, στην ισχυροποίηση του μηχανισμού των απολύσεων, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και στην παραπέρα χρηματοδότησή τους.

Ανακοίνωση καταγγελίας των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης εξέδωσε και το ΠΑΜΕ, ενώ, ταυτόχρονα, ξεδιπλώνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για την αγωνιστική συσπείρωση και απάντηση των εργαζομένων στα κυβερνητικά μέτρα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ