Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φωτιά στην ανεργία...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ να ...ησύχασαν οι απανταχού της Ελλάδας άνεργοι και υποαπασχολούμενοι. Επίτέλους, η κυβέρνηση βάζει μπροστά τα μέτρα - σοκ, κατά της απασχόλησης. Συγνώμη, κατά της ανεργίας, θέλαμε να γράψουμε...

Απορούμε, όμως, για ένα πράγμα. Πώς ξέφυγε της κυβέρνησης το πλέον ριζικό μέτρο; Η θεσμοθέτηση, δηλαδή, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας; Είμαστε σίγουροι ότι, με το μέτρο αυτό, θα έβρισκαν αμέσως δουλιά όλοι οι άνεργοι...

Ισως, όμως, η κυβέρνηση, να το σκέφθηκε και το μέτρο αυτό, αλλά να το κράτησε για τις ακόμη δυσκολότερες μέρες. Αν είναι έτσι, την καταλαβαίνουμε...

ΠΟΛΛΕΣ επιστολές, βρε παιδιά! Τις προάλλες, οι επιστολές Καραμανλή και Σημίτη για τα «διαπλεκόμενα», προχτές η επιστολή Χριστόδουλου προς τον Μιλτιάδη Εβερτ, το 1996, μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει σε βάθος το λατινικό απόφθεγμα που μεταφράζεται στο: «τα γραπτά μένουν»!

Για να κοιτάξουν, λοιπόν, οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας την αλληλογραφία τους και να προσέξουν μήπως ...λείπει τίποτε! Ετσι όπως πάμε, δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Καλού κακού, ας κάψουν και μερικές επιστολές, προτού ...τους κάψουν αυτές.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως με τη δήλωση που έκανε προχτές ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Μοσχοβισι, και τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος στα Στροβίλια της Κύπρου, διασφαλίσαμε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης επειδή η Γαλλία έχει την προεδρία;

Ετσι μας λέει τουλάχιστον η κυβέρνηση και, μάλιστα, το παρουσιάζει ως επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της και αποτέλεσμα του αυξημένου κύρους της στην Ενωση.

Τότε τι κάνει αυτές τις μέρες ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ στην Τουρκία και τι συζητάει; Αυτό το ξέρουν; Οποιος ευελπιστεί ότι στηριζόμενοι σε τέτοιους εταίρους θα έχουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην υπόθεση του Κυπριακού, πρέπει ή να μην γνωρίζει ιστορία ή να εθελοτυφλεί και μάλλον, στην περίπτωση της κυβέρνησης, συμβαίνει το δεύτερο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ τι να πούμε πια, είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ...σχιζοφρενικός. Καύσωνας τις προηγούμενες μέρες, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας χτες και, ιδιαίτερα σήμερα, μπορεί και βροχές τις επόμενες μέρες!

Αυτό μας έλειπε τώρα, μετά τις φωτιές, να έχουμε και ...πλημμύρες. Πάλι για «ακραία καιρικά φαινόμενα» θα λένε ο Σημίτης κι ο Ρέππας, αλλά ο κοσμάκης θα είναι αυτός που θα την πληρώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ