Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Πολιτικά απαράδεκτη μεθόδευση

«Μεθοδεύει την αφαίρεση και νέων ουσιαστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων η κυβέρνηση». Αυτό αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Συνδικαλιστικού Τομέα του ΔΗΚΚΙ, με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας. Η κυβέρνηση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, υλοποιεί με τον τρόπο αυτό, «τις απαράδεκτες δεσμεύσεις που ανέλαβε, ερήμην του λαού και της Βουλής, έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγάλων εργοδοτών. Μάλιστα, τονίζουν, το πραγματοποιούν, αιφνιδιαστικά, σε περίοδο διακοπών, φοβούμενη, προφανώς, θύελλα αντιδράσεων».

Οι συνδικαλιστές του ΔΗΚΚΙ, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα καταργούν, στην ουσία, το 8ώρο εργασίας και επιμερίζουν την ανεργία μεταξύ περισσοτέρων εργαζομένων, χωρίς να τονώνουν πραγματικά την απασχόληση, παρέχοντας, παράλληλα, νέα προνόμια στην εργοδοσία.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει ως πολιτικά απαράδεκτη αυτή τη μεθόδευση της κυβέρνησης και τη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζει και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ώστε να μην περάσουν τέτοιου είδους μέτρα, που αν υλοποιηθούν, διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ