Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
το 'φαγαν και στο Κιότο...

Μοναδική εγγύηση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των λαών, επισημαίνει το ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά εκείνοι που έτρεφαν αυταπάτες ότι θα υπάρξουν σοβαρά αποτελέσματα από την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, στο Κιότο της Ιαπωνίας... γελάστηκαν. Ούτε γενναίοι περιορισμοί στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αποφασίστηκαν, ούτε οι περισσότερες κυβερνήσεις προχώρησαν παραπέρα από τα ευχολόγια για τη σωτηρία του πλανήτη και τη λήψη ημιμέτρων - τόσων και όσων τους επέτρεψαν τα ισχυρά συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών.

Η σημαντικότητα των όσων υποτίθεται ότι αποφασίστηκαν στο Κιότο, σίγουρα δεν μπορεί με βεβαιότητα να "σφυγμομετρηθεί" με ασφάλεια από τις αντιδράσεις ικανοποίησης των ΗΠΑ και της ΕΕ, τη συγκατάβαση των αναπτυσσόμενων χωρών, που εξασφάλισαν το δικό τους μερίδιο στη ρύπανση του πλανήτη, στο όνομα της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας υπό τη σκληρή "ρήτρα" των κανόνων της ελεύθερης αγοράς...

Οπως είχε πρόσφατα επισημάνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, "μοναδική εγγύηση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των λαών".


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ