Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΜΟΣ
Διώκεται αντιδήμαρχος για εκβίαση

Αντιδήμαρχος κατηγορείται για εκβιασμό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αντιδήμαρχος Αλίμου Αντ. Γκαβούνας, 40 χρόνων, δικηγόρος, συνελήφθη προχτές γιατί ζήτησε από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου μεγάλο χρηματικό ποσό για να μη σφραγιστεί το κατάστημά του.

Από την προανάκριση που έκανε η Ασφάλεια, προέκυψε ότι τον περασμένο Νοέμβρη κοινοποιήθηκε στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης "ΤΟΤΕΜ" Γ. Μουχαλέ, 48 χρόνων, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, με την οποία έπρεπε να σφραγιστεί το κατάστημά του για παραβάσεις σχετικές με το ωράριο λειτουργίας του.

Ο Αντ. Γκαβούνας πλησίασε τον καταστηματάρχη και του ζήτησε 6.000.000 δρχ., προκειμένου να μεσολαβήσει, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΔΣ το Δεκέμβρη, σε αντίθετη δε περίπτωση το μαγαζί θα σφραγιζόταν αμέσως. Ο τελευταίος πήγε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας και, αφού κατάγγειλε το γεγονός, προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα. Η συνάντηση για την παράδοση του ποσού έγινε προχτές στις 11 μ.μ. έξω από το "ΤΟΤΕΜ" (Λεωφ. Ποσειδώνος 27). Μόλις ο αντιδήμαρχος πήρε τα προσημειωμένα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς. Σε έρευνα, που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ μια πλαστική σακούλα με τα λεφτά.

Χτες ο Αντ. Γκαβούνας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία και τον παρέπεμψε στον 11ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ