Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενόχλησε η διαμαρτυρία των αστυνομικών στο Ολυμπιακό Στάδιο

Εξηγήσεις ζήτησε ο αρχηγός της Αστυνομίας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν υπηρεσία προχτές το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Ρόζενμπορκ, γιατί δεν αποτράπηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου έχει ενοχληθεί σφόδρα, επειδή δεν αποτράπηκε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των συνδικαλιστών που διαμαρτυρήθηκαν για τη βία στα γήπεδα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στις προσεχείς μέρες να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους, με το πρόσχημα ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές που είχαν πάρει. Οι συνδικαλιστές, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντικρούσουν τις κατηγορίες με προσφυγές ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αίσθηση, εξάλλου, έχει προκαλέσει η στάση των τηλεοπτικών σταθμών, που δεν προέβαλαν ούτε ένα στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των αστυνομικών. Επίσης, πολλές εφημερίδες έσπευσαν να επιτεθούν κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης, με προεξάρχουσα την "Ελεύθερη Ωρα", η οποία τους χαρακτήρισε ...χούλιγκαν.

Η εκδήλωση, όμως, αυτή προκάλεσε και προβλήματα μεταξύ των αστυνομικών οργανώσεων. Η ΠΟΑΣΥ κατήγγειλε χτες δημόσια τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Ηλία Βλαχογιάννη, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι από την κινητοποίηση των αστυνομικών υπήρχε κίνδυνος δυσφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό. Η Ομοσπονδία τον κατηγορεί για "αήθη, ύποπτη και ύπουλη συνάμα συμπεριφορά", ως διευθυντή Κρατικής Ασφαλείας, ο οποίος - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση- "με την επίπλαστη ιδιότητα του συνδικαλιστή, προσπάθησε να μεταφέρει τον υπηρεσιακό του ρόλο και στα συνδικαλιστικά πράγματα των αστυνομικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ