Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
"Κόρη οφθαλμού" οι ελεύθεροι χώροι

Δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων

Ο κίνδυνος τσιμεντοποίησης και των τριών τελευταίων ελεύθερων χώρων, κινητοποίησε δυναμικά, για άλλη μία φορά, προχτές το βράδυ τους κατοίκους της περιοχής των Ανω Αμπελοκήπων, που έκαναν συμβολική περικύκλωση του οικοπέδου της ΔΕΗ και στη συνέχεια πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Κρατώντας αυτοσχέδιες "λαμπάδες" και φωνάζοντας συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής διατράνωσαν τη θέλησή τους να γίνει πράσινο και σχολείο στο οικόπεδο της ΔΕΗ και όχι άλλο ένα μεγαθήριο.

Ταυτόχρονα, ζητούν, στο οικόπεδο ΚΑΠΑΨ, ο χώρος να αξιοποιηθεί για λειτουργικό πράσινο και να μην ανεγερθεί κτίριο Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο Θύμιος Μαύρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε ότι σαν κάτοικοι της περιοχής, "διαμαρτυρόμαστε για την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που σαν αποτέλεσμα θα έχει τα μεγαθήρια αυτά να μας στερήσουν τον ήλιο και το φως". Οι τρεις αυτές περιοχές, είπε, πρέπει να φυλάγονται σαν "κόρη οφθαλμού".

Ο Μιχάλης Ζωίδης,γραμματέας του συλλόγου, υπογράμμισε ότι όπως προκύπτει από τις θέσεις των αρμόδιων υπουργείων το μόνο που υπολογίζουν είναι το χρήμα, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας δε μετράει καθόλου. "Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας", συνέχισε ο Μ. Ζωίδης και κατέληξε, λέγοντας πως "έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε μια γειτονιά με μέλλον στα παιδιά μας".

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, τονίζεται ότι οι μέχρι τώρα αγώνες απέφεραν αρκετά αποτελέσματα, αφού, τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και η νομαρχία, αλλά και όλα τα κόμματα, συμφωνούν με τις θέσεις τους. Τώρα όμως, επισημαίνεται, πρέπει να κλιμακωθούν οι αγώνες, ώστε τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.

Μαζική, εκτός των άλλων, ήταν και η παρουσία των μαθητών του 58ου Γυμνασίου, οι οποίοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην τσιμεντοποίηση της περιοχής των Ανω Αμπελοκήπων, απαιτώντας να χτιστεί σχολείο που θα λύσει το κτιριακό πρόβλημα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ