Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ξανά στο εδώλιο οι ... μελέτες

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πέντε μελετητών κατά αποφάσεων της "Κτηματολόγιο ΑΕ" συζητήθηκε χτες

Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες αναμένεται να αποφασίσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την τύχη του Εθνικού Κτηματολογίου. Το δικαστήριο, που εξέτασε χτες την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσαν πέντε μελετητές κατά των αποφάσεων της "Κτηματολόγιο ΑΕ", για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού στα δύο πρώτα πιλοτικά προγράμματα και την κύρια φάση του Κτηματολογίου, ζήτησε και από τις δύο πλευρές νέα συμπληρωματικά στοιχεία. Η πρόεδρος επισήμανε ότι το θέμα είναι καθαρά νομικό, θέμα τήρησης, δηλαδή, των νόμων, ενώ οι εκπρόσωποι της "Κτηματολόγιο ΑΕ" επικαλέστηκαν για άλλη μια φορά "τη σπουδαιότητα του έργου", τον "κίνδυνο να χαθούν πόροι από κοινοτικά προγράμματα", καθώς και το γεγονός ότι μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 1997, θα πρέπει να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για τις μελέτες του κύριου προγράμματος σε 236 δήμους και κοινότητες της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 25 δισ. δρχ.

Οι μελετητές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι η διακήρυξη του διαγωνισμού "ανατρέπει και καταργεί το νόμο 716/77, περί μητρώου μελετητών και αναθέσεως και εκπονήσεως μελετών, προσβάλλεται κατάφωρα η οδηγία 92/50 της ΕΕ για συντονισμό των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων υπηρεσιών". Γι' αυτό και ζητούν την ακύρωση ή προσωρινή αναστολή της διακήρυξης της "Κτηματολόγιο ΑΕ", που αφορά στη συμμετοχή στο διαγωνισμό για μελέτες σύνταξης Κτηματολογίου και την προσωρινή αναστολή κάθε πράξης της.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στελέχη της "Κτηματολόγιο ΑΕ" θορυβημένα και από την αίσθηση που έχει προκαλέσει και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ρ" της περασμένης Κυριακής, έχουν ήδη αρχίσει κρούσεις σε μερικούς από τους μελετητές, οι οποίοι κατέθεσαν τις προσφυγές, προκειμένου να "κουκουλωθεί" το σκάνδαλο, με αντάλλαγμα να τους ανατεθούν μελέτες από το κύριο πρόγραμμα του Κτηματολογίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ