Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΔΚΝΑ
Υποβαθμισμένο το "διεκδικητικό" πλαίσιο της ΚΕΔΚΕ

Στην εκτίμηση πως το 24ωρο κλείσιμο των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της χώρας, την ερχόμενη Δευτέρα, που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), δε συνοδεύεται από ένα διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που έχει ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), κατέληξε χτες η Διοικούσα Επιτροπή της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Χαρακτηριστικά, στη σχετική συνεδρίαση επισημάνθηκε πως "το διεκδικητικό πλαίσιο που όρισε η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ - η απόδοση δηλαδή των 7,5 δισ. δραχμών με τα οποία επιβαρύνθηκαν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους εργαζομένους στην ΤΑ - υποβαθμίζει τα αιτήματα του θεσμού".

Με τις παραπάνω επιφυλάξεις, αλλά και με την προβολή της απόφασης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚΝΑ - η οποία μεταξύ άλλων ζητούσε την απόδοση όλων των παρακρατημένων πόρων της ΤΑ, την απόδοση επίσης από την κυβέρνηση των 7,5 δισ. με τα οποία επιβαρύνθηκαν οι ΟΤΑ, τη μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων - η Διοικούσα Επιτροπή του οργάνου αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας. Αποφάσισε παράλληλα να ενημερώσει τους αιρετούς της Αττικής για το "διεκδικητικό" πλαίσιο της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ.

Θυμίζουμε πως την περασμένη βδομάδα, σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, η ηγεσία της Ενωσης, είχε ζητήσει να αποδοθούν στους ΟΤΑ 32 δισ. δραχμές από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, χρωστά η κυβέρνηση για το 1997. Στο δρόμο "ξέχασε" τα 25 δισ. και ζητά μόνο τα 7,5 δισ., αυτά δηλαδή που κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη έτσι κι αλλιώς να δώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ