Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Διοίκηση αστυνομικού τύπου

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη προς τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα

Την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές καθεστώς αυταρχισμού και διώξεων, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.

Το καθεστώς αυτό, σημειώνει, έχει στόχο να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση των γιατρών. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζει: Αστυνομικού τύπου διοίκηση με συνεχείς προσωπικές κλήσεις σε απολογία. Συνεχείς απειλές επιβολής χρηματικών προστίμων. Καλλιέργεια κλίματος χαφιεδισμού και αντιπαλότητας μεταξύ των εργαζομένων. Παράνομες παρεμβάσεις στο έργο του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών. Αμφισβήτηση της νομιμότητας των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων. Διασπορά ψευδών πληροφοριών με στόχο την υπονόμευση των αντιπροσωπευτικών οργάνων των εργαζομένων. Επιχείρηση φίμωσης της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων, με την απειλή της απόλυσης, με απειλές τύπου "αντικυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν έχουν καμία θέση στο ΕΣΥ", με κατασκευασμένες πειθαρχικές διώξεις συνδικαλιστών. Εκβιαστικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών. Κάθε αναφορά από αντιπροσωπευτικά όργανα των εργαζομένων, στα τοπικά και γενικότερα προβλήματα του ΕΣΥ, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, χαρακτηρίζεται εχθρική και συκοφαντική και ως εκ τούτου απαγορεύεται.

"Οι ενέργειες του εν λόγω προέδρου - συμπεραίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - διαταράσσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, εμποδίζουν το ήδη επιβαρυμένο έργο των υγειονομικών λειτουργών και καταστρατηγούν κατάφωρα και κατ' εξακολούθηση τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων".

Ο Μπ. Αγγουράκης ερωτά τον υπουργό αν προτίθεται να πάρει μέτρα και ποια για την προστασία των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των γιατρών και αν θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ώστε να αποκατασταθεί η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και να υπάρξει το αναγκαίο, για το δύσκολο έργο που επιτελούν οι γιατροί, κλίμα ηρεμίας και εμπιστοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ