Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε οριακό σημείο το "Θριάσιο" νοσοκομείο

Αρχισαν να εμφανίζονται τρίμηνες λίστες καθώς δεν αναπτύσσεται η λειτουργία του

Σε οριακό σημείο έχει φθάσει το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο", καθώς η κυβέρνηση δε δίνει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλα τα τμήματά του.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στον χώρο του νοσοκομείου ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Θριασίου Πεδίου με τη συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελευσίνας και Περιφέρειας. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Μάνδρας Α. Μαραγκός,το νοσοκομείο του Θριασίου πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, καθώς εξυπηρετεί μια εργατική περιοχή 200.000 κατοίκων με αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας.

Τα βασικά αιτήματα που έθεσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος, για ακόμα μία φορά και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι η άμεση χορήγηση των απαιτούμενων χρημάτων για τη συμπλήρωση του αναγκαίου εξοπλισμού, καθώς και η πρόσληψη όλου του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που προβλέπεται από τον οργανισμό του νοσοκομείου. Επίσης ζητούν να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες κλινικές και χειρουργεία που μένουν κλειστά - λόγω της μη στελέχωσης - με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής ασθενών για εξέταση σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνούν το τρίμηνο.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και τις διαμαρτυρίες του κόσμου, ο πρόεδρος του Θριασίου νοσοκομείου Μυρ. Μαραγκάκης, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο είναι συνεχώς ανερχόμενο και ότι οι ανάγκες καλύπτονται από τα νοσήλια των ασθενών! Δηλαδή ο πρόεδρος του νοσοκομείου έκανε χρήση - πριν την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων - του νέου αντι - ΕΣΥ νόμου που προβλέπει τη μετάθεση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε παρέμβασή του ο Αντ. Χοροζάνης,νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", υπογράμμισε πως η επόμενη μέρα για το νοσοκομείο της Ελευσίνας θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς η πηγή του προβλήματος είναι ο κρατικός προϋπολογισμός ο οποίος δε δίνει χρήματα στον τομέα της υγείας γενικότερα. Ο Αντ. Χοροζάνης σημείωσε: "εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή. Μην ξεχνάμε πως πέρσι στον προϋπολογισμό της νομαρχίας ψηφίσαμε για 9 δισεκατομμύρια για τη λειτουργία του νοσοκομείου και η κυβέρνηση έδωσε 4,5 δισ. Φέτος είναι πάλι 4,5 δισ.".

Η χτεσινή συνέντευξη Τύπου μετατράπηκε σε μαχητική συγκέντρωση, καθώς παραβρέθηκαν μαθητές σχολείων, υπάλληλοι των δήμων κι άλλοι εργαζόμενοι απαιτώντας καλύτερες υπηρεσίες υγείας για την περιοχή τους. Η Κ. Μαϊλη,δημοτική σύμβουλος Ελευσίνας και επικεφαλής της "Προοπτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας", αναφερόμενη στη χτεσινή συνέντευξη, δήλωσε στον "Ρ" ότι αν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος δεν πρωταγωνιστήσει στην ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού της περιοχής τότε οι συνεντεύξεις Τύπου θα είναι πλέον άσκοπες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΤΙΚΗΣ (2009-09-15 00:00:00.0)
Επιτροπή αγώνα ενάντια στις επεκτάσεις (2000-02-24 00:00:00.0)
Επιτέλους, να λειτουργήσει ολοκληρωμένα (1999-03-11 00:00:00.0)
Συνάντηση χωρίς δεσμεύσεις (1997-10-23 00:00:00.0)
Τμηματική λειτουργία του Θριασίου (1996-05-25 00:00:00.0)
Από το λαό και για το λαό (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ