Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αλληλεγγύη της ΚΝΕ στον αγώνα των μαθητών
  • Συνεχίζουν για 13η μέρα την κατάληψη
  • Επίσκεψη κλιμακίου της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό χτες

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ) στο κλιμάκιο της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό,που τους επισκέφτηκε χτες το βράδυ για να εκφράσει τη συμπαράσταση στον πολυήμερο αγώνα τους.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του ΚΕΑΤ εδώ και 13 μέρες και, όπως δήλωναν και χτες, θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για επέκταση του Οργανισμού λειτουργίας, ώστε να γίνει δυνατή η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού σε μόνιμη βάση, να ενταχθεί το ΚΕΑΤ στο υπουργείο Παιδείας, που είναι αρμόδιο για την εκπαίδευση, να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του γυμνασίου και λυκείου με ευθύνη του ΚΕΑΤ και να γίνει άμεση πρόσληψη νοσηλεύτριας (που δεν υπάρχει εδώ και 4 χρόνια), γιατί υπάρχουν οικότροφοι μαθητές που κάνουν θεραπείες.

Ο Ν. Σοφιανός μετέφερε την αλληλεγγύη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στον αγώνα των μαθητών και τόνισε πως οι κομμουνιστές στηρίζουν ανεπιφύλακτα τα δίκαια αιτήματά τους. Με αφορμή την πρόσφατη "Παγκόσμια Μέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και το γνωστό τηλε-οίκτο που τον βάπτισαν "τηλεμαραθώνιο αγάπης", αλλά και τη χτεσινή "Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού" και τον ανάλογο τηλεμαραθώνιο που προγραμματίζεται, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε: "Συνηθίζουν να αφιερώνουν μια μέρα το χρόνο για κάθε περίπτωση, είτε αφορά το πρόβλημα των ναρκωτικών, είτε το περιβάλλον, είτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θεωρώντας ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα. Μια μέρα όμως δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα. Χρειάζεται διαρκής αγώνας της νεολαίας ώστε να ανατρέψει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες της".

Οι μαθητές του ΚΕΑΤ, από την πλευρά τους, αφού ενημέρωσαν τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τα αιτήματά τους, σημείωσαν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ