Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητές απλοί θεατές...

Ούτε τάξεις υποδοχής, ούτε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών Εργαζομένων Γονέων, λειτουργούν λόγω έλλειψης πιστώσεων, στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ομογενών αλλά και μεταναστών, κυρίως από την Αλβανία.

Τα παιδιά αυτών των οικογενειών - πολλά από τα οποία δε γνωρίζουν καθόλου την ελληνική γλώσσα - εντάσσονται στα δημοτικά σχολεία μέσα από τις διαδικασίες που ακολουθεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τοποθετούνται σε τάξεις ανάλογα με την ηλικία τους και συνήθως παραμένουν απλοί θεατές, αφού δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αναφορικά με τη λειτουργία του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών Εργαζομένων Γονέων, σημειώνεται ότι οι δυτικές συνοικίες της πόλης κατοικούνται κυρίως από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που εργάζονται και οι δύο γονείς. Στις σχολικές μονάδες που λειτούργησε αυτό το Πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, προσέφερε κάποια ανάσα στη σκληρά δοκιμαζόμενη, εργαζόμενη μητέρα.

Με έγγραφό του στον υπουργό Παιδείας ο Δήμος Συκεών ζητά να διατεθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις ώστε να λειτουργήσουν οι απαραίτητες τάξεις υποδοχής και το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στα σχολεία για να μπει επιτέλους ένας φραγμός στην περαιτέρω υποβάθμιση των δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ