Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Κατασταλτικές προθέσεις και αποτέλεσμα

Με "οικονομίστικη αντίληψη και κατασταλτική πρόθεση αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των μεταναστών", τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου του Συντονιστικού Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων χτες.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι στους 16 μήνες που χρειάστηκαν, για να συνταχθούν τα Προεδρικά Διατάγματα 357 και 358 για την παραμονή και απασχόληση των αλλοδαπών στην Ελλάδα, "διατηρήθηκαν πολλές ξενόφοβες και σε ορισμένες περιπτώσεις ρατσιστικές διατάξεις", με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από τη διαδικασία νομιμοποίησης μεγάλες κατηγορίες αλλοδαπών, όπως οι ανίκανοι για εργασία, γέροντες, συνταξιούχοι, σπουδαστές και ναυτικοί.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι διατηρούνται "ασφυκτικές προθεσμίες καταγραφής", ενώ "είναι μαθηματικά σίγουρο ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό μεταναστών θα πληροφορηθεί με σαφήνεια το καθεστώς της νομιμοποίησης ή θα ξεπεράσει τους εύλογους φόβους και τη δυσπιστία τους για τις προθέσεις των υπηρεσιών του κράτους".

Μεγάλη αναφορά έγινε σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ουσιαστικά εμποδίζουν τους αλλοδαπούς να καταγραφούν, είτε γιατί είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, είτε γιατί αποκλείονται όπως και να έχει (π. χ. πιστοποιητικό υγείας), καθώς και στους ακόμα και αντισυνταγματικούς περιορισμούς που έχει δικαίωμα να επιβάλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ