Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο σκοτάδι οι έρευνες για τους βομβιστές

"Τρομονόμο" ετοιμάζει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών

Οπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από μια τρομοκρατική επίθεση, έτσι και τώρα, η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε "προβληματισμένη" και "ανήσυχη" από την έξαρση τρομοκρατικής βίας. Χτες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γεω. Ρωμαίος δεν ήταν σε θέση να πει τίποτα σχετικά με τις έρευνες για την προχτεσινή έκρηξη βόμβας στο Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, καθώς αυτές, όπως πάντα, κινούνται στο σκοτάδι. Και βέβαια δεν απάντησε στο μεγάλο ερώτημα πώς είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια η Αστυνομία να εμφανίζεται ανίκανη να κάνει στοιχειωδώς κάτι.

Στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων, είπε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει, με ιδιαίτερη σοβαρότητα, τις νέες επιθέσεις των τρομοκρατών και όταν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί. "Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, συνέχισε, η έντονη τρομοκρατική δραστηριότητα, όμως η υπερβολική ανησυχία που παρατηρείται, ίσως να μη δικαιολογείται απ' αυτά τα περιστατικά. Ομως είναι ένα πρόβλημα". Στη συνέχεια, ρωτήθηκε γιατί η υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε καλύτερη προστασία, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε βρεθεί μια άλλη βόμβα έξω από το υπουργείο της. "Είχε φρουρά", είπε ο Γ. Ρωμαίος, διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα "όλοι μπορεί να είναι στόχοι των τρομοκρατών και κανένας μπορεί να μην είναι".

Ο υπουργός ρωτήθηκε, αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας, αλλά απέφυγε να απαντήσει. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό συζητείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της σύνθεσης των δικαστηρίων, που εκδικάζουν υποθέσεις τρομοκρατίας, συζητείται πακέτο μέτρων για την προστασία των μαρτύρων και την κράτηση των κατηγορουμένων σε χώρους ξεχωριστούς από εκείνους που είναι φυλακισμένοι οι ποινικοί κρατούμενοι. Επίσης, προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης ασύλου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισκέφτηκε στο 401 ΣΝ τον τραυματισμένο πυροτεχνουργό Π. Ξανθάκο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ι. Παπαδογιαννάκη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Α. Βασιλόπουλο. Η ηγεσία του υπουργείου έδωσε ένα εκατομμύριο δραχμές στον άτυχο πυροτεχνουργό, ως "ελάχιστο δείγμα της βοήθειας" του υπουργείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-05-14 00:00:00.0)
Στη σέντρα η CIA (2004-07-10 00:00:00.0)
Νέο φονικό στην Τζενίν (2001-09-13 00:00:00.0)
Αδιάφθοροι θα ελέγχουν τους διεφθαρμένους... (1998-06-04 00:00:00.0)
Βομβιστική επίθεση στο γραφείο της Β. Παπανδρέου (1997-12-11 00:00:00.0)
Προς απελευθέρωση του τζόγου... (1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ