Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΥΝΑΙΝΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σοβαρά και χρόνια προβλήματα

Πολλά, χρόνια και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ορεινής Κοινότητας Βρύναινας Μαγνησίας, μερικά από τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, τονίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκαρτζής και Αχιλ. Κανταρτζής.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα είναι το θέμα της αποχέτευσης κι ενώ υπάρχει μελέτη προϋπολογισμού 15 εκατ. και το έργο ήδη δημοπρατήθηκε με 11 εκατ. δρχ., μέσα στη δημοπράτηση του έργου δε συμπεριλαμβάνεται η αγορά του "βιορότορα" για οξυγόνωση, ούτε η κατασκευή του σηπτικού βόθρου.

Επιπλέον, ο δρόμος εισόδου στο χωριό έχει καταστραφεί από την ανακατασκευή του αγωγού ύδρευσης και από τα έργα υπόγειας καλωδίωσης του ΟΤΕ. Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη 7,2 εκατ. εγγράφηκε αντίστοιχη πίστωση η οποία εκ των υστέρων αποσύρθηκε.

Βασικό πρόβλημα είναι και το νερό το οποίο είναι ακατάλληλο και ο αγωγός από τη δεξαμενή ως τη γεώτρηση είναι κατεστραμμένος, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο τόσο οι κάτοικοι της Βρύναινας όσο και των ορεινών Κοινοτήτων Αϊ - Γιάννης, Κοκωτοί και Κωφοί αποκλείονται από τα χιόνια, πολλές φορές και πάνω από δέκα ημέρες. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τον αποκλεισμό αυτό είναι πάρα πολλά και σοβαρά, ιδίως εκείνα που έχουν σχέση με την αναγκαία μεταφορά ασθενών. Αίτημα των κατοίκων είναι η μόνιμη στάθμευση εκχιονιστικού μηχανήματος στην περιοχή τους κατά τους κρίσιμους μήνες του χειμώνα.

Οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ