Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πάνω από 90% η συμμετοχή στην απεργία

Μαζική ήταν η συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων τη χτεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας και το ποσοστό συμμετοχής στα δικαστήρια της Αθήνας ξεπέρασε το 90%, σύμφωνα με το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε το 100%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή, ματαίωση και διακοπή χιλιάδων υποθέσεων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματός τους και ισχυρίζονται ότι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 31 - 12 - 1996 δεν κατοχυρώθηκαν οι καθαρές αποδοχές τους.Ετσι, το κύριο αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων είναι η αύξηση και επανασύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκών με το αντίστοιχο των δικαστικών λειτουργών, καθώς δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστές βιώνουν τις ίδιες συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα, ζητούν να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων και να επισπευστούν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού τωνυπηρεσιών των δικαστηρίων, ώστε να βελτιωθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης και να εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ